ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 2013. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ; ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ !!!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ: "   http://www.votegreece.gr    "

μοναχοι αγιο ορος
Οπωσδήποτε πολλοί εκ των αναγνωστών του παρόντος πονήματος θα έχουν ακούσει ή διαβάσει έστω και μια διήγηση για τους αόρατους Ερημίτες του Άθωνα. Άλλοι τους ονόμασαν «αόρατους ασκητές», άλλοι «γυμνούς ασκητές», άλλοι «μυστικούς γέροντες», άλλοι πάλι «αφανείς αναχωρητές». Πρόκειται για ομάδα ασκητών, οι οποίοι είναι εφτά, κατʼ άλλους δώδεκα και κατʼ άλλους δέκα, οι οποίοι διατρίβουν στις ερημικότερες περιοχές της αθωνικής ερήμου και είναι αόρατοι από τα μάτια των ανθρώπων. Εμφανίζονται μόνο σʼ όποιον αυτοί θέλουν ως επί το πλείστον απλό και απονήρευτο μοναχό ή και σε ευσεβή και ευλαβή προσκυνητή που έχει καθαρό και χριστιανικό βίο.
Εδώ πρέπει να μεταφέρω κάποια υποσημείωση ενός σύγχρονου συγγραφέα μοναχού (Από το βιβλίο του μοναχού Ιωσήφ Διονυσιάτου «Ο Γέρων Αρσένιος ο Σπηλαιώτης», 2002) περί των μυστηριωδών αυτών ασκητών που την βρήκα την πιο κατάλληλη σε περιεκτικότητα και περιγραφή και την πιο σύντομη για το θέμα αυτό : «Γυμνοί ασκητές : Κατά την μακραίωνη ιστορία του Αγίου Όρους υπάρχει η εξής παράδοσις. Μια ομάδα ασκητών τον αριθμόν επτά ( κατʼ άλλους δώδεκα), ζουν με άκρα άσκηση, με μοναδικό έργο την αδιάλειπτη προσευχή υπέρ όλου του κόσμου. Έχουν λάβει ειδική χάρη από τον Κύριο να ζουν άοικοι και γυμνοί και να είναι αόρατοι από τους οφθαλμούς των ανθρώπων».
Η φήμη των ασκητών αυτών, μάλλον η παράδοση αυτή διασώζεται τα τελευταία διακόσια χρόνια τουλάχιστον και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στον αγιορείτικο μοναχισμό και ιδίως τον ασκητισμό, και όχι μόνο αλλά και σε ολόκληρη την ορθοδοξία … Συζήτησα με πολλούς αγιορείτες Γέροντες, Σκητιώτες, Κοινοβιότες, Κελλιώτες, Ερημίτες για το θέμα αυτό, δηλαδή την ύπαρξη και σήμερα των αοράτων γυμνών ασκητών και βρήκα πολλούς να πιστεύουν ότι υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι ερημίτες. Συνάντησα πράγματι απλούς και ενάρετους και αγωνιστές Μοναχούς και Γέροντες οι οποίο πιστεύουν τη παράδοση αυτή. Δηλαδή ότι υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι αναχωρητές σε άβατα αθωνικά μέρη, που ζουν πρωτόγονα, απλά, λιτά και τρέφονται από το Θεό με θαυμαστό τρόπο.
Μάλιστα ένας τέτοιος απλός Γέροντας μου διηγήθηκε ότι γνωρίζει μερικούς τέτοιους μυστικούς αναχωρητές οι οποίοι ζουν στη ψηλότερη και αγριότερη περιοχή από αυτόν και ότι τους οικονομεί η θεία Πρόνοια τα προς το ζωή αναγκαία με θαυμαστό και ιδιαίτερο τρόπο. Και ότι τις νύχτες αγρυπνούν προσευχόμενοι όρθιοι. Και για να μην νυστάξουν και πέσουν κάτω – μετά τις μεσονύκτιες ώρες που αποκάμνουν – στηρίζονται με σχοινιά δεμένοι από τις μασχάλες και που κρέμονται από δοκάρια. Και δεν θέλησε να μου πει ούτε τον τόπο που μένουν, ούτε τα περαιτέρω της θαυμαστής ασκητικής των πολιτείας. Υπάρχουν πάλι άλλοι μοναχοί που πιστεύουν ότι υπάρχει μέχρι σήμερα η ομάδα αυτή των εφτά ασκητών και αναπληρώνεται όταν πεθάνει κάποιος απʼ αυτούς με άλλον ενάρετο από τους Αγιορείτες Μοναχούς, ο οποίος προσφεύγει κοντά τους με θαυμαστό τρόπο και γίνονται πάλι εφτά.
Υπάρχει και παράδοση μάλιστα, που υποστηρίζει ότι αυτοί οι Εφτά ερημίτες (κατʼ άλλους δώδεκα) θα επιτελέσουν την τελευταία Λειτουργία στη κορυφή του Άθωνα στο ναϊδριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Και μετά θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, δηλαδή η Δευτέρα Παρουσία. Αυτοί οι εφτά (ή δώδεκα) δεν θα γευθούν θάνατο, αλλά θα μεταμορφωθούν. Δηλαδή θα αλλάξουν μορφή και τα σώματά τους θα γίνουν άφθαρτα και αθάνατα όπως όλων των ευρισκομένων εν ζωή τότε ανθρώπων. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί οι οποίοι θεωρούν την παράδοση αυτή των «αοράτων Ερημιτών» σαν θρύλο.
Δείτε τα βίντεο…

 

 

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



ERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ελευθερίας 2, 21100 Ναύπλιο

Τηλ:2752098757 , Φαξ: 2752098757

 

 



                   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

                                                                    

                            

 

Α
πό τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε εκδρομή-προσκύνημα, στο περιβόλι της Παναγίας, το Άγιο Όρος.

Ήταν μια ιδιαίτερα ευλογημένη εμπειρία τόσο για τους  Αστυνομικούς μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ) Αργολίδας, όσο και για τα εκλεκτά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και φίλους μας,  που συμμετείχαν σ΄ αυτή.


Επικεφαλής της προσκυνηματικής εκδρομής τέθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Αργολίδας ,  

ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ Χρήστος και συνόδευσε μέλη και φίλοι της Τοπικής Διοίκησης.

 

Οι Ιερές Μονές και τα λοιπά Ιερά προσκυνήματα, τα οποία επισκεφθήκαμε ήταν πολλά.    Ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιερά Σκήτης της Αγίας Άννας, τις Ιερές Μονές:   Καρακάλου, Διονυσίου, Ιβήρων και Φιλοθέου και το Πρωτάτο στις Καρυές. 

Στους τόπους  αυτούς είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα, τις θαυματουργές εικόνες, να γνωρίσουμε την έκφραση του Ορθόδοξου Μοναχισμού στο πρόσωπο των μοναχών.

Συμμετείχαμε στις λατρευτικές συνάξεις και γενικώς ακολουθήσαμε το πρόγραμμα ζωής και λειτουργίας των Ιερών χώρων που επισκεφθήκαμε. Η ωφέλειά μας από το Αγιώνυμο  Όρος ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ζήσαμε έστω και αυτές τις λίγες ημέρες την αγγελική πολιτεία των αγιορειτών Μοναχών.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε στο Διευθυντή της Α.Δ.Αργολίδας Αστυν/κό Δ/ντή κ. Γιάννη Σιαχάμη, καθώς και τους κ.κ. Διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας, για τη διευκόλυνση που προσέφεραν  στους αστυνομικούς-μέλη μας,  που συμμετείχαν.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους Καθηγουμένους των Ιερών μονών όπου διαμείναμε και φιλοξενηθήκαμε για προσκύνημα, για την αμέριστη και αγόγγυστη διευκόλυνσή τους. .-

Servo Per Amikeco


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας



 

 

                                         Χρήστος Σχοινοχωρίτης                                                              Αθανάσιος Καζάς
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - 2013.4η και 5η ημέρα Παραμονής - επιστροφής VIDEO ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΙΚOΝΑΣ εικόνας στον Πρόδερο της Διεθνούς Ενώνσεως Αστυνομικών-Τοπ. Διοίκησης Αργολίδας
 
Το προσκύνημα από 13-5-2013 έως 17-5-2013 φθάνει στη τελευταία ημέρα.
 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ
 

 
Αφού φθάσαμε στην Ιερά Μονή Καρακάλου  μας καλοδέχτηκαν, μας κέρασαν, ενημερωθήκαμε από τον αρχοντάρι της μονής για το πρόγραμμά της και εν συνεχεία τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια.
 
                                                            ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ
 
 
 
 
Το απόγευμα σε αυτή την ωραία και με μεγάλη τάξη  Ιερά Μονή εκκλησιαστήκαμε πήγαμε για το βραδινό φαγητό και μετά προσκυνήσαμε τα λείψανα της μονής όπου ήταν πάρα πολλά μερικά από αυτά ήταν : 1) Τίμιο ξύλο, 2)Αγίου Γεδεών ( μάρτυρα, ΄Αγιος της μονής ), 3) Αγίου Ιωάννου, 4) Αγίου Κυρίκου, 5) Πέτρου και Παύλου και άλλα .Το βράδυ πριν την  κατάκλιση μιλήσαμε με έναν γέροντα ό οποίος ήταν  αντί του ηγούμενου.
  
Την επομένη το πρωί αφού παρακολουθήσαμε την πρωινή λειτουργία ήταν και η τελευταία ημέρα - ημέρα επιστροφής φύγαμε από την Ιερά μονή και στην συνέχεια πήραμε τους υπολοίπους από την Ιερά Μονή Φιλοθέλου (Φωτογραφίες για Φιλοθέου - Ιβήρων στα προηγούμενα χρόνια για ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ) και από την Ιερά Μονή Ιβήρων.
 
                                                        ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ 
      

- Αφού λοιπόν βρεθήκαμε όλοι μαζί και πάλι φθάνουμε στην Δάφνη όπου θα παίρναμε το Ταχύπλοο για να πάμε Ουρανούπολη στο Λεωφορείο για να αρχίσει το Ταξίδι της επιστροφής.
- Μόλις φθάσαμε στο Λιμάνι της Δάφνης μαθαίνουμε το απρόοπτο ότι υπάρχει απαγορευτικό και τα πλοία από την Ουρανούπολη δεν είχαν ξεκινήσει τα πράγμα και οι σχετικές  πληροφορίες ήταν ότι θα έχει απαγορευτικό για όλη την ημέρα οπότε η επιστροφή θα γινόταν την επόμενη.
- Δημιουργήθηκε μία δύσκολη κατάσταση για αυτούς που είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και για την  παραμονή μας μέχρι την επομένη ημέρα.
- Ο Υπεύθυνος της εκδρομής κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ Χρήστος με προσωπικές επαφές φρόντισε να εξασφαλίσει την παραμονή μας σε μονές ανταποκρίθηκαν η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου οπότε λύθηκε  τουλάχιστον το θέμα παραμονής εάν τελικά παραμέναμε στο ΄Αγιο ΄Ορος λόγω των καιρικών συνθηκών.
- Αφού ήμασταν στο λιμάνι της Δάφνης και από  την στιγμή που είχε δώσει απαγορευτικό στην Ουρανούπολη βλέπαμε ότι και στο Λιμάνι της Δάφνης ο αέρας δυνάμωνε οπότε είπαμε ότι πλέον και η επόμενη ανακοίνωση ώρα 12.00 όπου βγαίνει το άλλο ενημερωτικό καιρού  θα ήταν και πάλι απαγορευτικό.
- Εδώ όμως στο Περιβόλι της  Παναγίας  όπως λένε το ΄Αγιο ΄Ορος, η Παναγία έβαλε το χέρι της και εκεί που έδειχνε ότι ο  καιρός  χειροτέρευε γύρισε και εδόθη άρση του απαγορευτικού. Το μεσημέρι 12.00  ξεκίνησαν τα πλοία από την Ουρανούπολη για να αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής με μία καθυστέρηση τουλάχιστον 8 ωρών περίπου με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο Ναύπλιο ξημερώματα  Σαββάτου 18-5-2013.
- Αφού είχαμε πάρει την ευλογία δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα από την κούραση και όλοι επέστρεψαν στις Οικογενειακές και Επαγγελματικές τους υποχρεώσεις κανονικά.
 
- Για όλες αυτές τις άοκνες επί σειρά ετών ενέργειες του Προέδρου της "  ΙΡΑ - Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών - Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας κ. Χρήστου ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ "  οι συμμετέχοντες στην φετινή προσκυνηματική εκδρομή μετά από πρόταση ενός ατόμου εδόθη ένα επίκαιρο δώρο, τα περισσότερα στο VIDEO.  
 






- ΘΑ Υπάρξει συνέχεια με αναρτήσεις από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ με VIDEO με ανάλογη σχετική ενημέρωση.
- Όταν τελειώσουν οι αναρτήσεις σχετικά με του ΑΓΙΟΥ  ΟΡΟΥΣ θα υπάρχει ενημέρωση.
- Γίνεται συγκέντρωση υλικού όλα τα μέλη για αυτό τον λόγον γίνονται έτσι οι αναρτήσεις.
Η κανονική σειρά με την σημερινή ανάρτηση έφθασε στο τέλος για το οδοιπορικό  " ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013 ".
 
 
 
 
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013.4η Ημέρα. Η Διαδρομή Από Ι.Μ.Διονυσίου στην Ι.Μ.Καρακάλου
Αφού παρακολουθήσαμε την πρωινή λειτουργία στην Ιερά Μονή Διονυσίου κατεβήκαμε στο λιμάνι όπου εκεί πήραμε το πλοίο για το κεντρικό λιμάνι της Δάφνης. Από εκεί με λεωφορειάκι στις  Καρυές πρωτεύουσα του Αγίου ΄Ορους προσκύνημα στο Πρωτάτο ( ΄Αξιον Εστί ) και μετά αφού περάσαμε από την Ι.Μ.Ιβήρων όπου  προσκυνήσαμε και αφήσαμε μία ομάδα συνεχίσαμε την πορεία μας για την Ιερά Μονή Καρακάλου όπου και διαμείναμε, η άλλη ομάδα συνέχισε για την Ι.Μ. Φιλοθέου όπου θα διέμενε εκεί.
    Λιμάνι Ι.Μ. Διονυσίου.

Κ α ρ υ έ ς  (Πάνω - Κάτω )
Ι.Μ.ΙΒΗΡΩΝ
 
Ι.Μ.ΙΒΗΡΩΝ (Πάνω Κάτω )
Ι.Μ. Καρακάλου

 
 
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 3η Ημέρα.ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ



Αφού λοιπόν κατεβήκαμε απο την Ιερά σκήτη Αγίας ΄Αννας πήραμε το πλοίο για την Ιερά μονή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. όπου εκεί διανυκτερεύσαμε.
 

Και εδώ το ανέβασμα είχε λίγο περπάτημα αλλά καμία σχέση με τα σκαλιά της Ιεράς Σκήτης Αγίας ΄Αννας.

Αφού ανεβήκαμε επάνω τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα της Ι.Μ.Διονυσίου ο καθένας ήταν ελεύθερος να κινηθεί στον χώρο της Ιεράς Μονής.
 
Είσοδος Ιεράς Μονής.
Ανέβασμα για την Ιερά Μονή
΄Ενα σημείο της διαδρομής για την Ι.Μ. Διονυσίου.
΄Ενας ωραίος χώρος της Ιεράς Μονής
 
 
Από το μπαλκόνι της Ιεράς Μονής απολαμβάνεις το Ηλιοβασίλεμα με την πλήρη ηρεμία του περιβάλλοντος
 
 
Μερικοί εκ της ομάδας στο μπαλκόνι απολαμβάνουν το Ηλιοβασίλεμα
 
 
 
Φωτογραφίες απο το Λιμάνι της Ιεράς Μονής
 
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013. Αρχίζει η Δεύτερη ημέρα Πλοίο - Ανέβασμα Ιερά Σκήτη Αγίας ΄Αννας

 


 

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013


Την Τρίτη 14-5-2013 οι υπεύθυνοι το πρωί πήγαν για να πάρουν τα Διαμονητήρια και τα Εισιτήρια για την μετακίνησή μας με το Πλοίο « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ».

 




΄Ηδη αρχίζει η ημέρα για το συγκεκριμένο σκοπό της Προσκυνηματικής Εκδρομής.

 

 

 
Εδώ η διαδρομή με το πλοίο έχει την δική της χάρη.
 

 
 

Για αυτούς που πάνε για πρώτη φορά βλέπουν άλλες μονές μέχρι να φθάσουμε στην Δάφνη όπου εκεί είναι το κεντρικό λιμάνι του Αγίου ΄Ορους.
 
Μονές μέχρι το λιμάνι της Δάφνης που βλέπουμε κατά την διαδρομή : Ι.Μ. Δοχειαρίου-Παντελεήμωνος (Ρώσικο ).

 



ΙΕΡΑ   ΜΟΝΗ    ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ       ( ΡΩΣΙΚΟ )



 
Από το λιμάνι της Δάφνης θα πάρουμε το άλλο πλοίο της γραμμής « ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ » το οποίο κάνει την άλλη γραμμή μέχρι τα καψοκαλύβια, εμάς αποβιβαστήκαμε στο λιμάνι της Ιεράς Σκήτης Αγίας ΄Αννας.


Μονές απο το λιμάνι της Δάφνης μέχρι την Ιερά Σκήτη Αγίας ΄Αννας : Ι.Μ. Γρηγορίου - Σίμωνος Πέτρα - Διονυσίου   - Αγίου Παύλου
 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 
Από το λιμάνι της Ιεράς Σκήτης Αγίας ΄Αννας μας περίμεναν εκεί μας περίμενε ο ημιονηγός με τα ημίονα  ( Γαϊδούρα – Μουλάρια ) για να φορτώσουν τις αποσκευές ώστε να μεταφερθούν επάνω στην  Ιερά Σκήτη της Αγίας ΄Αννας.
 
Η διαδρομή είναι από το λιμάνι επάνω στην  Ιερά Σκήτη 2.300 σκαλιά με διάρκεια ώρας ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε ατόμου οι πρώτοι το έκαναν 25 λεπτά, οι δεύτεροι στα 40 λεπτά και οι υπόλοιποι στα 60 λεπτά.

Ανάβαση στην Ιερά Σκήτη Αγίας ΄Αννας


 
 


 
Άλλος τρόπος για να πάς στην Ιερά Σκήτη της Αγίας ΄Αννας είναι με μονοπάτι από την Ι.Μ. Παύλου που κάνεις περίπου μία ώρα και μισή.
 
 
Η διαδρομή με τα σκαλιά είναι βατή και μέσα σε δέντρα σε ένα καταπράσινο τοπίο το οποίο φαίνεται στις φωτογραφίες και  σε VIDEO.
Αφού ανεβήκαμε επάνω στην Ιερά Σκήτη Αγίας ΄Αννας κεραστήκαμε ( Λουκούμι – Τσίπουρο ) από τον Αρχοντάρη που είναι ο υπεύθυνος καλόγερος.
 
Επήγαμε και προσκυνήσαμε στην εκκλησία εκεί όπου κουνιέται το καντήλι.
Η Ιερά Σκήτη της Αγίας ΄Αννας είναι μητέρα της Παναγίας και υπάρχει το λείψανο ( κομμάτι από την φτέρνα ) της Αγίας ΄Αννας.
Σε ερωτήσεις μας, μας είπαν το έχουν δει πάρα πολλές φορές το έχουν καταγράψει  στα βιβλία τους μας και μας είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση και έχουν κάνει πολλές συσκέψεις για αυτό το γεγονός.
Το απόγευμα ήταν ελεύθερο και μέχρι να κλείσει η πόρτα την ώρα που δύει ο ήλιος ο κάθε προσκυνητής μπορούσε να πάει όπου ήθελε.
 
Μία παρέα επήγαμε λίγο ποιο έξω από την Ι.Σ.Αγ. ΄Αννας στο κελί που είχε μείνει για πολλά χρόνια ο ΄Αγιος Γεράσιμος Κεφαληνίας.
 

Μετά γυρίσαμε στο χώρο της σκήτης όπου στο προαύλιο χώρο όπου είχε τα παγκάκια για τους προσκυνητές είχε μία πολύ ωραία θέα όπου εκεί οι προσκυνητές έβγαλαν πάρα πολλές φωτογραφίες με το ηλιοβασίλεμα.

Σε άλλη ανάρτηση θα υπάρχουν περισσότερες  φωτογραφίες απο τη διαδρομή Ουρανούπολης μέχρι Ιερά Σκήτη Αγίας ΄Αννας
 
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013 1η Ημέρα

 Α Γ Ι Ο          Ο Ρ Ο Σ

΄Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή στο ΄Αγιος ΄Ορος.


Το πρωί της 13-5-2013 ξεκινήσαμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας με προορισμό βάσει του προγράμματος την Ουρανούπολη όπου είναι και η πρώτη ημέρα της Εκδρομής αυτής.


 
 
 Μετά από ένα ταξίδι 12 ωρών φθάνουμε το απόγευμα στην Ουρανούπολη.
 ΄Ολοι οι προσκυνητές του Αγίου ΄Ορους το βράδυ πάνε στα ταβερνάκια της Ουρανούπολης για ένα φαγητό στα εγκόσμια διότι την επομένη μπαίνουν στο ΄Αγιο ΄Ορος για το καθιερωμένο προσκύνημα.

Εδώ λένε σε αυτούς που πάνε για πρώτη φορά πώς έχει η κατάσταση στο ΄Αγιο ΄Ορος, αυτοί που πάνε για 2 ή 3 ή 4,5,6... φορά λένε τις εμπειρίες τους και όλα στα σχετικά. ΄Αλλοι βλέπουν  ή συναντούν τους φίλους  - συναδέλφους τους που είχαν να τους δουν ένα χρόνο.
Είναι πράγματι ωραίες στιγμές για τους προσκυνητές αναπολώντας τα παλιά.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σε άλλη ανάρτηση θα αναρτηθούν τα VIDEO της πρώτης ημέρας.
 
Επειδή το υλικό για το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ είναι πάρα πολύ σε φωτογραφίες (164)  και VIDEO 52  τουλάχιστον θα αναρτηθούν σιγά σιγά κατά ημέρες του προσκυνήματος ώστε να γνωρίζεται και εσείς την σειρά των αναρτήσεων.
Απαιτείται αρκετή προεργασία μέχρι να αναρτηθούν.
 
΄Οποιος έχει και θέλει να αναρτηθούν απο τις δικές του φωτογραφίες  ( τοπία - κ.λ.π.)  ώστε να είναι ακρετά εμπλουτισμένο να μου αποσταλούν μέσω e-mail. 
 
 
 
 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013. Πρώτη Ημέρα. Διαδρομή από Ναύπλιο Ουρανούπολη VIDEO

Κατά την διάρκεια της διαδρομής.
Είμαστε περίπου στον ΔΟΜΟΚΟ όπου ήδη έχουμε κάνει κάποια χιλιόμετρα και αρχίζει η σχετική κούραση καθ΄ότι όλοι έχουν ξυπνήσει αρκετά πρωί ώστε να είναι σωστοί στην ώρα αναχώρησης.

|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου