ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Ρωσία απαγορεύει τις διαφημίσεις των αμβλώσεων – Ισχυρές πρωτοβουλίες κατά της έκτρωσης

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/h-rwsia-apagorevei-tis-diafhmiseis-twn-amvlwsewn.html#ixzz2lnH09Wlv


  
Οι πρόσφατα υπογεγραμμένες τροποποιήσεις στην Νομοθεσία περί υγειονομικής φροντίδας στη χώρα της Ρωσίας εισήγαγαν την απαγόρευση οποιασδήποτε διαφήμισης της πρακτικής των αμβλώσεων, καθιστώντας παράλληλα πλημμέλημα την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από μη-ειδικούς.

Ο νόμος υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας της Ρωσικής Κυβέρνησης.

Ο Ομοσπονδιακός Νόμος της Ρωσίας σχετικά με τις διαφημίσεις περιλαμβάνει πλέον και την απαγόρευση της διαφήμισης των αμβλώσεων εισάγοντας ταυτόχρονα πολλούς περιορισμούς σχετικά με την διαφήμιση «παραδοσιακών» ιατρικών πρακτικών. Επιπρόσθετα, οι αλλαγές θέτουν εκτός νόμου τις διαφημιστικές εκστρατείες που περιλαμβάνουν δωρεάν δείγματα φαρμάκων στην περίπτωση που τα συγκεκριμένα φάρμακα περιέχουν ναρκωτικές ή ψυχοτρόπες ουσίες.

Επιπλέον, η νομοθετική πράξη αυξάνει το όριο ηλικίας της εθελοντικής συναίνεσης για δοκιμές παράνομων φαρμάκων από τα 16 στα 18 χρόνια.

Η Παράνομη εξάσκηση της «λαϊκής ιατρικής» μετατρέπεται σε διοικητική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο έως 4.000 ρούβλια, ή περίπου $ 130.
Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στη Ρωσία από τη σοβιετική εποχή, αλλά πλέον οι νομοθέτες προσπαθούν να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν εντελώς αυτές τις πρακτικές τονίζοντας ότι είναι εν μέρει υπεύθυνες για τη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας.
Στις αρχές Οκτωβρίου επίσημος εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας καταφέρθηκε σε αυστηρούς τόνους κατά των αμβλώσεων και της παρένθετης μητρότητας ως μία «ανταρσία εναντίον του Θεού» και λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, η επικεφαλής της επιτροπής της Κάτω Βουλής για την Οικογένεια και τα Παιδιά, Yelena Mizulina, δήλωσε σε ομιλία της ότι η ρωσική κοινωνία πρέπει επειγόντως να σταματήσει να ανέχεται τις αμβλώσεις και την παρένθετη μητρότητα, καθώς απειλούν να εξαφανίσουν τον πληθυσμό της Ρωσίας, και τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Σχόλιο pentapostagma.gr – Όσοι θεωρήσουν «συντηρητικές» και «αναχρονιστικές» αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά πόσο μεγάλη ζημιά έχει προκαλέσει η αλόγιστη επέκταση και οι επιθετικές πρακτικές της βιομηχανίας των εκτρώσεων στις χώρες που δεν υφίσταται ισχυρό προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο..

pentapostagma.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου