ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

΄Ενας παραδεισένιος προορισμός της ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ στη Χώρα της " Τ Υ Ν Η Σ Ι Α Σ "


 
 
 Μεταφορά της ανάρτησης αυτής από το προηγούμενο BLOGG ( Στο μέλλον θα περαστούν και τα VIDEO ) όπου κατά την πρώτη αντιγραφή ήταν αδύνατη η μεταφορά τους.
 
 

 

Το παρών blogg είναι καινούργιο.
 
Το προηγούμενο είχε τίτλο " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " εκεί υπάρχουν τα VIDEO

Λόγω της μεταφοράς υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα

 




Συζητώντας με την παρέα μας αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στην κρίση, έτσι επιλέξαμε να πάμε διακοπές. Οι απόψεις για τον τόπο προορισμού ήταν πολλές και διάφορες.
Τελικά μας κέρδισε η Ήπειρος της Αφρικής και συγκεκρικένα η χώρα της Τ Υ Ν Η Σ Ι Α Σ.

 
΄Αρχισαν πυρετωδώς οι προετοιμασίες απο την έκδοση διαβατηρίων εως και το τελευταίο ρούχο που θα μπεί στην Βαλίτσα.

Τό ταξιδιωτικό γραφείο που επιλέχθηκε είναι το P Y R A M I S και η ημερομηνία που ορίστηκε ήταν 18-9-2012 έως 25-9-2012, 8 ημέρες χ α λ ά ρ ω σ η ς - δ ι σ κ έ δ α σ η ς και συλλογής π ε- ρ ι π ε τ ε ι ώ ν


ΤΑ VIDEO και οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι ανάλογα με τα αναφερόμενα στο πρόγραμμα κ.λ.π.

΄Εγινε επικοινωνία με το ταξιδιωτικό γραφείο PYRAMIS και ορίστηκε η ημερομηνία Ταξιδίου 18-9-2012για 8 ημέρες με επιστροφή 25-9-2012.

Το Ταξίδι είναι ΤΥΝΗΣΙΑ – ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ: Ο επίγειος παράδεισος που μαγεύει όλους όσους θα την επισκεφθούν. Από τον πολυμήχανο Οδυσσέα έως και το πιο απαιτητικό και έμπειρο ταξιδιώτη. Μια εκδρομή στην Τυνησία είναι πραγματικό όνειρο!!!








Η απεραντοσύνη της ερήμου, οι οάσεις, ο αρχαίος Πολιτισμός και τα μνημεία του Μωαμεθανισμού και των Αράβων,δίπλα στο σύγχρονο πολιτισμό.

Αντιθέσεις τις οποίες όμως γνωρίζει πολύ καλά τοPyramis International, γιατί εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι του διασχίζουν τη χώρα από άκρη σε άκρη. Γνωρίζουν τα πάντα γι αυτήν, ακόμα και τη γλώσσα της. Επιλέγουν αυστηρά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα ξενοδοχεία, στις ξεναγήσεις, στο καλό φαγητό και στη διασκέδαση.

Φροντίζουν για τα καλοσχεδιασμένα προγράμματα συνδυάζοντας τη γνώση με την επιθυμία, την ιστορία με το σύγχρονο πολιτισμό. ΤοPyramis International με τη πολύχρονη πείρα του, διατηρεί, την πρωτοπορία στην ποιότητα, την ποικιλία στις εκδρομές του και κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό διακίνησης ταξιδιωτών στη Τυνησία. Πρωτοπόροι πάντοτε σε ιδέες και γνώστες της καλής οργάνωσης με χαμηλό κόστος, σας προτείνουμε εκδρομές με γκρουπ ή οργανωμένες και σχεδιασμένες ειδικά για εσάς, για περιήγηση ή για διακοπές.

Η 18η Σεπτεμβρίου δεν άργησε να έλθει. ΄Ετσι λοιπόν την 18η Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε για το ταξίδι μας με τον Προαστιακό από Κόρινθο για το Αεροδρόμιο όπου εκεί μας περίμενε ο αντιπρόσωπος του Ταξιδιωτικού Γραφείου μας έδωσε τα εισιτήριά μας και επιβιβαστήκαμε στο Αεροπλάνο της εταιρείας TUNIS AIR και σε 2.1/2 περίπου ώρες φθάσαμε στην ΤΥΝΗΣΙΑ εκεί βρήκαμε τον ξεναγό του γραφείου με το λεωφορείο και αρχίζει η ξενάγηση στο Κράτος της ΤΥΝΗΣΙΑΣ.





Η 1ηημέρα κύλισε με το ταξίδι – μετάβαση στο Τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας στην ΗΑΜΜΑΜΕΤ πόλη στην οποία ήταν το Ξενοδοχείο AL HAMBRA 5 * για την διαμονή μας, τον ελεύθερο χρόνο που με τις κατάλληλες οδηγίες κινηθήκαμε στην πόλη της ΗΑΜΜΑΜΕΤ για να πάρουμε τις πρώτες εντυπώσεις από την βραδινή ζωή της πόλης.

Βγήκαμε από το ξενοδοχείο και πήραμε ένα ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ( είναι ένα τρίκυκλο με θέσεις που παίρνει 6 άτομα) όπου η παρέα μας ήταν 8 άτομα όμως με τις ανάλογες διαβουλεύσεις τελικά μας έβαλε όλους επάνω και επήγαμε στο Τουριστικό θέρετρο της πόλης ΗΑΜΜΑΜΕΤ μετά από μία διασκεδαστική διαδρομή λόγω της διάθεσης όλων και ιδιαιτέρως του Τυνήσιου Οδηγού του ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ.
ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ


Η πόλη ΗΑΜΜΑΜΕΤ έχει μία πάρα πολύ ωραία παραλία, έχουν αναπτυχθεί πολλές και καλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που προσφέρουν σπά, θαλασσοθεραπεία, ωραία νυχτερινή ζωή που έχει σαν αποτέλεσμα να συνδέονται αυτά και να γίνεται ελκυστικός τουριστικός προορισμός.





Την 2η Ημέρατο πρόγραμμα ήταν για ΧΑΜΜΑΜΕΤ- ΕΛ ΤΖΕΜ - ΣΦΑΞ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ .Νωρίς το πρωί πρωινό και αναχώρηση για το Νότιο τμήμα της Τυνησίας.


Αστυνομικά αυτ/τα στην πόλη Σφάξ της Τυνησίας














Επίσκεψη στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ,

VIDEO : Ξενάγηση στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζέμ



VIDEO: Στήν πόλη Ματμάτα παγκωσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών.

VIDEO: ΄Αποψη αρχιτεκτονικής σπίτια

πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης.Πέρασμα από την πόλη Σφάξ. Στάση για γεύμα. Αναχώρηση για την Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια.


Φούρνος έξω απο το σπίτι
Είσοδος σπιτιού τρώγλης
Αργαλιός
Η γυναίκα του σπιτιού
Τά δωμάτια του σπιτιού
Στό τοίχο βλέπουμε τα πτυχία των παιδιών απο σχολεία κ.λ.π.
Το γραφείο για το διάβασμα των παιδιών
Δωμάτιο των γονέων
Η αποθήκη έξω απο το σπίτι


Άφιξη στην Ντούζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Ονομάσθηκε έτσι διότι είναι η « είσοδος » για την έρημο Σαχάρα όπου περιμένουν τα καραβάνια για να ταξιδέψουν στην μαγική και απέραντη έρημο Σαχάρα με Καμήλες, μηχανήματα άμμου όπου είναι προς εξυπηρέτηση οποιονδήποτε που επιθυμεί να εξερευνήσει το σπάνιο και δύσκολο κομμάτι του κόσμου.



΄Ηταν πράγματι μία μεγάλη και κουραστική διαδρομή αλλά αυτά που βλέπαμε συνεχώς μας έδιναν την διάθεση για να προχωρούμε. Φθάνοντας στο Ξενοδοχείο EL MOURADI 5 * στην πόλη ΝΤΟΥΖ μέσα σε μία ΟΑΣΗ της ερήμου έγινε και η ανάλογη ξεκούραση με πλήρη χαλάρωση στην πισίνα του Ξενοδοχείου.


Η 3ηημέρα. Ξεκινάει με βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία.

Η βόλτα αυτή ήταν φανταστική κάτι που στην Ελλάδα δεν μπορούμε να βρούμε παρά μόνο το βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ.Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το ζεις.
Βόλτα μέσα στην έρημο με τις καμήλες



Οι καμήλες είναι ερωτευμένες ;
Ποιός το γνωρίζει αυτό

Κάπου στο πουθενά της ερήμου υπάρχει λίγο νερό.

Μία ομάδα του γκρούπ
Εδώ τελείωσε η βόλτα μα τις καμήλες
Μετά την πόλη ΝΤΟΥΖαφού απολαύσαμε την βόλτα με τις καμήλες προχωρούμεγιαΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ – ΤΟΖΕΡ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ.

Φωτογραφίες κατά την διαδρομή


Αλάτι



Μεταφορά στην Τοζέρ και περιήγηση της πόλης όασηςγια να χαρούμε την ομορφιά της.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Τοζέρ.
Είσοδος στο ζωολογικό κήπο
Καμήλα
Αλεπού της ερήμου


Λεοντάρι
Στρουθοκάμηλος
Εδω η καμήλα πίνει σε μπουκάλι της κόκα κόλας Ουίσκι

Φίδι




Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και γεύμα. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες».
VIDEO : Στην πισίνα του Ξενοδοχείου KSAR ROUGE στήν Πόλη ΤΟΖΕΡ

Το βράδι μικρή βόλτα στην πόλη της ΤΟΖΕΡ και χαλάρωση.





Η 4η Ημέρα στην ΤΟΖΕΡαφού πήραμε το πρωινό μας πραγματοποιήσαμε την βόλτα που είχε

VIDEO : Καταράκτες

προτείνει το γραφείοSafari με Jeep 4X4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ
VIDEO : Καταράκτες

VIDEO : Καταράκτες



στην οροσειρά του ΄Ατλαντα.
VIDEO: Περιοχή Καταρακτών

΄Οαση μέσα στην έρημο.
VIDEO : Μέσα στην έρημο με τα jeep 4Χ4


ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ
Φίδι
ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ


ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ

ΣΤΗΝ Ε Ρ Η Μ Ο

Εκεί είδαμετο δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες με τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατεβαίνουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας,μια εμπειρία πραγματικά μοναδική.



Είδαμε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτήκαμε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς.
VIDEO : Από το σημείο της ταινίας " Πόλεμος των ΄Αστρων ".


Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος όπου απολαύσετε το τοπίο.


Το χαρακτηριστικό του Νότου είναι οι εξωτικές οάσεις με τα δάση από φοινικόδεντρα ή δε μαγευτική Τοζέρ είναι η πρωτεύουσα των οάσεων ή οποία έχει περίπου τις 500.000 χουρμαδιές και αυτές ποτίζονται από 200 φυσικές πηγές.
Ξενοδοχείο της ΤΟΖΕΡ
Φωτογραφία απο το Ξενοδοχείο της ΤΟΖΕΡ






Βράδι χαλάρωση στην πισίνα του Ξενοδοχείου στην ΤΟΖΕΡ

Ημέρα 5η: ΤΟΖΕΡ -ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΣΟΥΣ- ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ.
Νωρίς το πρωίπρόγευμα και αναχώρηση για τον Βορρά.Πρώτη μας στάση, η Καϊρουάν,

VIDEO : Λίγο απο τον εξωτερικό χώρο


VIDEO : Ιερός χώρος για το Ισλαμικό κόσμο

VIDEO : Ιερός χώρος για το Ισλαμικό κόσμο

η ιερότερη πόλη της Τυνησίας και η τέταρτη σημαντικότερη πόλη του Ισλαμικού κόσμου μετά τη Μέκκα με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής.



Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, τη Δεξαμενή των Αγλαβδητών, το Μαυσωλείο του Σίντι Σάχμπι και την τοπική βιοτεχνία χαλιών και στη συνέχεια στάση για γεύμα.

Επόμενη επίσκεψη το παραθαλάσσιο θέρετρο Σους,









με πανοραμική ξενάγηση στο τζαμί και επίσκεψη στα γραφικά παζάρια-σουκς. Τελευταία μας στάση το Πορτ Ελ Καντάουι όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ. Άφιξη στην Χαμμαμέτ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 6η:ΧΑΜΜΑΜΕΤ -ΤΥΝΙΔΑ (Μεντίνα, Μπαρντό, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σαϊντ) – ΑΜΜΑΜΕΤ. Πρωινό και μεταφορά στην Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα,την παλιά πόλη της Τύνιδας, με τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο.

Φύλαξη της Γαλλικής Πρεσβείας

Στό βάθος σημερινή Βουλή τους

Η μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις,πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Γεύμα.


Η Αστυνομία της Τύνιδας



Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του,


τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και το γραφικό Σίντι μπου Σαίντ, ένα μικρό χωριό κτισμένο σε Ανδαλουσιάνικο
στυλ.


Σε παραδοδιακό - τοπικό καφενείο




















Παραδοσιακό - Τοπικό καφενείο




Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μαςθαυμάζοντας την καταπληκτική θέα προς την Μεσόγειο.


Μεταφορά στο ξενοδοχείο.




Το βράδι βόλτα στην πλατεία της πόλης ΗΑΜΜΑΜΕΤ με τα τοπικά ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ και διασκέδαση με τοπικά τραγούδια.
Ημέρα 7η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ. Πρωινό ημέρα ελεύθερη από πλευράς Τουριστικού γραφείου.Χαρίσαμε στους εαυτούς μας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας μασάζ με αιθέρια έλαια, SPA και υδρομασάζ στο ξενοδοχείο.
Φωτογραφίες απο την παλία πόλη της Μεδίνας


Οι πιο δραστήριοι πήγαν στην παλιά Μεδίνα που βρίσκεται στα παλιά τείχη της πόλης και να αγόρασαν σουβενίρ, χειροποίητα, κεραμικά, ξύλινα, διακοσμητικά για το σπίτι,τουμπερλέκια, κελεμπίες, ναργιλέδες, καφτάνια και ότι άλλο βάλει ο νους σας! Εναλλακτική πρόταση είναι η Ναμπέλ, πρωτεύουσα του Καπ Μπον (Καλό Ακρωτήριο).
Η Ναμπέλ έχει χαρακτηριστικά μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης όπου η ζωή είναι γλυκιά. Είναι σημαντικό κέντρο βιοτεχνίας και χειροτεχνίας καθώς παράγονται πολλά είδη λαϊκής τέχνης όπως: κεραμικά, ψάθες, κεντήματα ενώ φημίζεται επίσης και για το παζάρι καμήλας.



Επιστροφή στο ξενοδοχείο χαλαρό το βράδι και προετοιμασία για την επιστροφή την επόμενη ημέρα για Ελλάδα.










Ημέρα 8η: ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.


Τι δεν θα ξεχάσεις ποτέ από αυτό το ταξίδι; Την ανατολή του ήλιου μέσα από τους αμμόλοφους στη Σαχάρα Τη βόλτα με τις καμήλες και το SAFARI με τα JEEP 4 X 4 στις στην έρημο. Τους ζεστούς ανθρώπους της και τα χρώματα στα παζάρια. Την ξεγνοιασιά και τη χαρούμενη διάθεση αυτών των ημερών. Τούτη η φιλόξενη και γεμάτη αντιθέσεις χώρα με γέμισε αισιοδοξία και μου δίδαξε πως στη ζωή, μετά από κάθε πορεία στην έρημο, κάπου υπάρχει μια όαση που μας περιμένει.






Γιατί κάποιος να επιλέξει την Τυνησία ως προορισμό; Για πάρα πολλούς λόγους. Σε κοντινή απόσταση από την Ελλάδα, η Τυνησία είναι μια χώρα γεμάτη ομορφιά, που ξεπετάγεται μέσα από το«πάντρεμα» των πιο έντονων αντιθέσεων. Από το Βορρά ώς το Νότο το τοπίο αλλάζει συνεχώς και σε μαγεύει. Το κλίμα της είναι καλό όλο το χρόνο. Εχει όμορφες πόλεις στο βόρειο μέρος, που βρέχεται από τη Μεσόγειο (Τύνιδα -η πρωτεύουσα-,Σους, Χαμαμέτ, Γιασμίν Χαμαμέτ, Μοναστίρ κ.ά.), την αρχαία Καρχηδόνα και τις Θέρμες του Αντωνίνου, το ξεχωριστό Σίντι Μπου Σαΐντ, που θυμίζει στα χρώματα κυκλαδίτικο νησί, το γραφικό λιμάνι Πορτ Ελ Καντάουι, το οποίο επισκεπτόμαστε για θαλασσινά.

Στην ΄Ερημο





ΕΡΗΜΟΣ :Στο νότιο μέρος, η μεγάλη «πρωταγωνίστρια» είναι η έρημος. Σε μαγεύουν οι εξωτικές οάσεις με τα δάση από φοινικόδεντρα, όπως η Τοζέρ (η πρωτεύουσα των οάσεων) και η Ντουζ (η πύλη της ερήμου) ή οι ορεινές οάσεις στην οροσειρά του Ατλαντα με τις φοινικοχουρμαδιές και τους καταρράκτες, όπως η Τσεμπίκα και η Ταμέρζα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το Ελ Τζεμ, το τρίτο σε μέγεθος, αλλά πιο καλοδιατηρημένο, Κολοσσαίο του ρωμαϊκού κόσμου.







ΤΥΝΗΣΙΑ : Στην Τυνησία ο ταξιδιώτης θα κολυμπήσει σε υπέροχες θάλασσες με κατάλευκη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ στη διάθεσή του βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα τεσσάρων και πέντε αστέρων σε πολύ προσιτές τιμές, κέντρα θαλασσοθεραπείας, γήπεδα γκολφ (με το«Γκολφ της Σαχάρας» στην Τοζέρ να ξεχωρίζει), εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσεία,όπως το Μουσείο Μπαρντό με τα ψηφιδωτά στην Τύνιδα, μεγάλα συνεδριακά κέντρα,καλά εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και μεγάλη ποικιλία θαλασσινών.Φυσικά, θα δοκιμάσει και θα αγοράσει εκλεκτής ποιότητας χουρμάδες, το φημισμένο προϊόν του τόπου.






Ιστορία ( Λίγα λόγια ).




Ερείπια των Λουτρών του Αντωνίνου,Καρχηδόνα



Τις πρώτες γραπτές ιστορικές πηγές, η Τυνησία κατοικείτο από τις φυλές Βερβέρων.Στις ακτές της αποίκησαν οι Φοίνικες ήδη από τον10ο αιώνα π.Χ. Στον 6ο αιώνα π.Χ, η δύναμη της Καρχηδόνας αυξήθηκε πολύ και έγινε η κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειοέπειτα από μια σειρά πολέμων με την Ελλάδα.


Καρχηδόνα ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από αποίκους της Τύρου (σημερινή χώρα Λίβανος), οι οποίοι έφεραν μαζί τον πολιτισμό και τη θρησκεία των Φοινίκων και των Χανααναίων. Ο θρύλος αναφέρει ότι η πόλη ιδρύθηκε από τη βασίλισσα Διδώ, όπως αναφέρεται και στην Αινειάδα του Βιργίλιου.


Κατά τη διάρκεια μιας σειράς πολέμων με τη Ρώμη,μια Καρχηδονιακή εισβολή με αρχηγό τον Αννίβα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Καρχηδονιακού Πολέμου παραλίγο να αποτρέψει την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Καρχηδόνα τελικά κατακτήθηκε από τη Ρώμη το 2ο αιώνα π.Χ., μια κρίσιμη καμπή που σήμαινε το πέρασμα του πολιτισμού της αρχαίας Μεσογείου στο σύγχρονο κόσμο μέσω της Ευρώπης αντί της Αφρικής. Μετά τη ρωμαϊκή εισβολή, η περιοχή έγινε σιτοβολώνας της Ρώμης. Κατακτήθηκε από τους Βανδάλους τον 5ο αιώνα μ.Χ. και επανακτήθηκε από τους Βυζαντινούςτον 6ο αιώνα μ.Χ. με αρχηγό το Βελισσάριο, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Ιουστινιανός.


Τον 7ο αιώνα μ.Χ. κατακτήθηκε από τους Άραβες. Κυβέρνησαν διαδοχικές μουσουλμανικές δυναστείες, ενώ δεν έλειψαν και εξεγέρσεις από τους Βέρβερους. Οι ακτές βρέθηκαν για λίγο χρονικό διάστημα υπό την κυριαρχία των Νορμανδών της Σικελίας τον 12ο αιώνα μ.Χ. Το 1159, η Τυνησία κατακτήθηκε από τη δυναστεία των Αλμοχάντ. Τους ακολούθησε η δυναστεία των Χαφσίντ (1230-1574).Αργότερα, η Ισπανία πήρε υπό τον έλεγχό της αρκετές παράκτιες πόλεις, αλλά επανακτήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την κυριαρχία της οποίας η Τυνησία απέκτησε εικονική ανεξαρτησία. Η δυναστεία των Χουσσεΐν ξεκίνησε το 1705 και κράτησε μέχρι το 1957.
Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ :Οι γυναίκεςόταν τις παρατηρείς στην αρχή βλέπεις ότι είναι υποτεταμένες στο Κοράνι με τον ακραίο τρόπο όπως γίνεται σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες.

Φυσικά έχουν δικαιώματα όπως την δυνατότητα να δουλέψουν εφ΄ όσον έχουν τις ανάλογες γνώσεις από το Σχολείο ή το Πανεπιστήμιο.




Ο άνδρας στην ΤΥΝΗΣΙΑ παντρεύεται μία γυναίκα και η ιδιαιτερότητα είναι ότι αυτός πρέπει να έχει προίκα. Επίσης να έχει δικό του σπίτι. Για να γίνει γάμος πρέπει και οι δύο να είναι ενήλικες.


΄Ενας άνδρας μπορεί σε άλλη γειτονική χώρα της Τυνησίας να παντρευτεί μέχρι 4γυναίκες και να πάει μετά στην Τυνησία.


Το ζευγάρι για να μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη πρέπει να έχουν γνωριστεί οι οικογένειες πρώτα αλλά και να έχουν λογοδοθεί. Ως προς τις σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο δεν υπάρχουν εκτός προς το Βορρά όπου υπάρχουν τα μοντέρνα ζευγάρια και το θέμα αυτό έχει αλλάξει.



Τώρα σχετικά με την μαντίλα δεν είναι υποχρεωτικό να φοράνε, στο Νότο όμως την φοράνε.


Στην Τυνησία είμαστε καλοδεχούμενοι, όπως και όλοι οι Έλληνες που την έχουν επισκεφτεί. Οι Τυνήσιοι μας συμπαθούν πολύ ως λαό και συχνά στα παζάρια ακούς ελληνικές λέξεις, φράσεις ή και τους στίχους κάποιου ελληνικού τραγουδιού. Η περιήγησή μας στη χώρα, από το Νότο ως το Βορρά, κύλησε ήρεμα.



ΛΙΜΝΗ : Chot El Jerid « Αλμυρή Λίμνη » στο δε σημείο που σταματήσαμε είμαστε 150 χιλ.από την Αλγερία.

Μεγάλη και απέραντη έκταση γεμάτη από αλάτι.

Εκεί βγαίνει το ξακουστό « Ρόδο της Ερήμου »αυτό είναι γύψος και άμμος που γίνεται πέτρωμα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας οι οποίες είναι ακραίες και συνέπεια έχει να δημιουργούνται διάφορα σχήματα που μοιάζουν με τριαντάφυλλο απ΄ όπου βγαίνει το όνομά του.




ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΛΑΪΚΗ
ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΔΑ. Εκκλησία

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΠΗΓΕΣ : 1.- Kathimerini.gr 2.- ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ( Λίγη Ιστορία ) 2.- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ταξιδιωτικού Γραφείου PYRAMIS. 3.- Προσωπική εργασία - φωτογραφίες. Μερικές φωτογραφίες ίσως να φαίνονται λίγο κουνημένες ήταν λόγω του ότι είναι τραβηγμένες κατά την κίνηση του αυτ/του.
 
Τ Ε Λ Ο Σ
του Ταξιδίου που άφησε ωραίες και ανεπανάληπτες αναμνήσεις.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου