ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΒΕΤΙΑ : Από την κορυφή του Matterhorn στο σωματίδιο του Θεού

 
ΠΗΓΗ :

Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12
ΣΩΜΑ ? ΕΝ ΝΟΥ ?
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΥΣΗ …
  
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
 
18:15 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πανεπιστήμιο του ταξιδιώτη  
 
Από τις τεχνικές του διαλογισμού στην θεραπεία των ψυχοσωματικών παθήσεων
Με τον κ. Δημήτρη  Παπαθανασίου, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή
 
19:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΒΕΤΙΑ : Από την κορυφή του Matterhorn στο σωματίδιο του Θεού 
 
 
Απόλυτη … διαδραστική … γεύση μετά μουσικής
 
 
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15  
 
Οι σκέψεις , οι συγκινήσεις και το σώμα μας, δεν είναι παρά διαφορετικές πλευρές της ίδιας λειτουργικής ενότητας. Ο Δημήτριος Παπαθανασίουείναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής και σπούδασε στη Γαλλία στο πανεπιστήμιο της LILLE III, CHARLES DE GAULLE, γενική πειραματική και κοινωνική ψυχολογία.
«Το γεγονός ότι ψυχικοί, δηλαδή νοητικοί-συναισθηματικοί παράγοντες επιδρούν καθοριστικά στην υγεία μας, είναι ήδη γνωστό στη “λαϊκή σοφία” εξ’ ου και το πλούσιο ψυχοσωματικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ενδεικτικά μερικές χαρακτηριστικές εκφράσεις: μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι – μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας -μου κόπηκαν τα πόδια - μου σηκώθηκε η τρίχα - πηδάω από την χαρά μου - τρέμει από τα νεύρα - άλλαξε δέκα χρώματα - μου προκαλεί αλλεργία - με έπρηξε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμπτώματα δεν είναι η αρρώστια, είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στην αρρώστια. Είναι το μήνυμα που μας στέλνει το σώμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά! Η λύση λοιπόν υπάρχει και βρίσκεται στην ολοκληρωμένη και αιτιολογικά προσανατολισμένη θεραπεία (βιο-ψυχο-κοινωνική προσέγγιση). Θεραπεία της οποίας ο στόχος επιτυγχάνεται μέσα από την εκμάθηση και εφαρμογή του κατάλληλου συνδυασμού ψυχολογικών [νοητικών - γνωστικών για την αλλαγή τρόπου σκέψης] και σωματικών τεχνικών ψυχοφυσιολογικού και συμπεριφοράς αυτοελέγχου, που αποτελούν τη βάση της αιτιολογικής ψυχοσωματικής θεραπείας. Δια αυτού του τρόπου, όχι μόνο παύουμε να φοβόμαστε την ασθένεια αλλά μαθαίνουμε να την χρησιμοποιούμε σαν σύμμαχο στην πορεία μας προς την υγεία, την ευεξία, την αυτογνωσία, την αυτονομία και την αυτοκυριαρχία!»
 
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19: 30
 
Με εντυπωσιακό αλπικό τοπίο, λίμνες, που ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε γραφικότητα, κοσμοπολίτικες πόλεις με παραμυθένιες μεσαιωνικές γωνιές, ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις, σιδηροδρομικά ταξίδια-εμπειρία, θερμές πηγές για στιγμές χαλάρωσης και γαστρονομία, άριστες υποδομές και ιδανικό περιβάλλον, η Ελβετία δικαίως βρίσκεται στην κορυφή των ποιοτικών ταξιδιωτικών προορισμών. Περιοχές που συνδυάζουν αρμονικά διαφορετική Ιστορία, τοπία, κουζίνα, αρχιτεκτονική ακόμη και γλώσσα. Πρωτεύουσα της οικονομίας και της μόδας, η Ζυρίχη είναι μια μητρόπολη με έντονους ρυθμούς, η οποία προσφέρει παράλληλα στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. δίπλα στη λίμνη και στα ποτάμια της. Η πολυπολιτισμική κι έδρα διεθνών οργανισμών Γενεύη με την όμορφη Παλιά Πόλη της, σε μια τοποθεσία-μαγνήτης στις όχθες της λίμνης Leman –με φόντο τις Άλπεις–, φημίζεται για αγορές πολυτελείας. Η πρωτεύουσα Βέρνη, αν και ζει στη σκιά των άλλων δύο μητροπολιτικών κέντρων, διαθέτει μια καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη-Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σκεπαστές αγορές για ψώνια παντός καιρού αλλά και δελεαστικές προτάσεις για τους φιλότεχνους. Το δυνατό χαρτί της χώρας,  οι Άλπεις,  με τοπία που κόβουν την ανάσα και συγκλονιστικές εμπειρίες .
 
Απόλυτη … διαδραστική … γεύση μετά μουσικής
 
 
Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου