ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Την άνοιξη στη Σπάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/poutin-sparti.html#ixzz2mQi9sB2T


 
Με στόχο την σύσφιξη των πολιτιστικών και των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και τη διεξοδική συζήτηση πρακτικών θεμάτων, για την προώθηση των υψηλής ποιότητας λακωνικών αγροτικών προϊόντων στη μεγάλη ρωσική αγορά, επισκέφθηκε την Σπάρτη, ο Ρώσος διπλωμάτης Ευγένιος Γιουρκόφ.

Επίσης, ο δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος μίλησε για την "αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σπάρτη", την άνοιξη, είναι πολύ καλοί οιωνοί και βασικοί παράγοντες, για την ουσιαστική συνεργασία με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του Ε.Γιουρκόφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα τα λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα είναι στα ράφια της Ρωσίας και πως η αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Vladimir θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα, ενώ ανέφερε ότι "ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, την ερχόμενη άνοιξη".

Όπως έχουμε σημειώσει η επιθυμία του Β.Πούτιν να επισκεφθεί την Σπάρτη σχετίζεται με ειδικούς πολιτικούς λόγους...

Ο Ρώσος διπλωμάτης και είχε συνομιλίες με τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Αργειτάκο και παραγωγικούς φορείς της Λακωνίας, αποκομίζοντας θετικότατη άποψη για τα αγροτικά προϊόντα του νομού.

Επίσης συναντήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης με επιχειρηματίες της Λακωνίας και μίλησε για συνεργασία που βασίζεται σε βαθιές ιστορικές ρίζες και πρόσθεσε ότι, «πρέπει από κοινού να ξεπεράσουμε την παγκόσμια οικονομική κρίση», ενώ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ο πρώτος εμπορικός συνέταιρος της Ελλάδας και ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες αύξησης των συναλλαγών, με δραστήριες πρωτοβουλίες. Θετικότατη ήταν τα σχόλια και οι εντυπώσεις των λακώνων επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν σε έκθεση προϊόντων τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με ξενάγηση στο εργοστάσιο επεξεργασίας εσπεριδοειδών «ΛΑΚΩΝΙΑ», του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυκλών.
defencenet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου