ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων βραβεύει έξι κοινωφελή ιδρύματα. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η «ΕΛΠΙΔΑ»

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
03/12/2013
Ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, στον Πειραιά, κύριος Μαρίνος Τσάμης βραβεύοντας έξι κοινωφελή ιδρύματα , τα οποία, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, ξεχωρίζουν για το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο. 
Τα ιδρύματα που βραβεύτηκαν είναι:

• Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για τη μακροχρόνια και μεγάλη προσφορά τους στα παιδιά. Το βραβείο παρέλαβε η Ιδρύτριά και Πρόεδρός τους, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

• Το « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» , για την πολύτιμη κοινωνική του προσφορά. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. 

• Το «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος» για τις σημαντικές δραστηριότητές του εντός και εκτός Ελλάδος. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κύριος Παναγιώτης Τσάκος. 

• Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» για την κοινωνική του προσφορά. Το βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κύριος Παναγιώτης Λασκαρίδης και η σύζυγός του και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριλένα Λασκαρίδη. 

• Το Σωματείο Παιδιών Ναυτικών με ειδικές ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» για τη μεγάλη προσφορά του. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Σωματείου, κυρία Δέσποινα Παπαστελιανού.

Το έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο Πλοίαρχος Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο, είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο τον κ. Τσάμη που μου ανέθεσε ένα φορτίο τόσο εύκολο όπως η παρoυσίαση της κοινωνικής προσφοράς μιας προσωπικότητας όπως η κ. Βαρδινογιάννη, που κι αν την αποκαλούσαμε τεράστια ελάχιστα θα προσεγγίζαμε τον χαρακτηρισμό που της προσήκει. Η κοινή αίσθηση είναι ότι ζούμε σε έναν ψεύτικο κόσμο απίστευτης υποκρισίας που κυριαρχούν πέρα από τη φτώχεια η αφθονία λόγων και υποσχέσεων και το έλλειμμα έργων και πράξεων. Ευτυχώς, όμως για τα έθνη και τους λαούς σε αυτόν τον θλιβερό κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Και η περίπτωση της κ. Βαρδινογιάννη είναι από τις πιο φωτεινές. Στον αγώνα που δίνει ο άνθρωπος για την κατάκτηση της ψυχής του η κυρία Βαρδινογιάννη έχει εξέλθει θριαμβεύτρια... Και να κλείσω με δύο ευχές: στη δύσκολη μάχη του νικητής να βγαίνει πάντα το παιδί, κι εσείς, κυρία Βαρδινογιάννη να είστε πάντα ευλογημένη».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας και στον αγαπημένο μου Πειραιά με τον οποίον με συνδέουν τόσες πολλές αναμνήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή και τη σημαντική διάκριση που μου κάνετε, αν και για μένα, ό,τι κάνω το θεωρώ χρέος μου, ένα χρέος που είναι σαν ένα τάμα ζωής να προσφέρω στα παιδιά και τους συνανθρώπους μου... Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία. Μου δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω ένα έργο που επιτελώ τόσα χρόνια. Θα ήθελα να ευχηθώ σε σας, σε όλους μας, να έχουμε ήρεμα και Καλά Χριστούγεννα και καλύτερες ημέρες...». 

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, εκτιμώντας τη προσωπική δράση και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν για την εκπλήρωση του δύσκολου έργου τους, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει Επίτιμα μέλη της Λέσχης την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την κυρία Μαριλένα Λασκαρίδη, Αντιπρόεδρο του «Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη», τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Σταύρο Μιχαηλίδη, Γενικό Διευθυντή του ελληνικού τμήματος του «Ιδρύματος Μαρία Τσάκος» και την Πρόεδρο του Σωματείου Παιδιών Ναυτικών με ειδικές ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», κυρία Δέσποινα Παπαστελιανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων που διακρίνεται για την κοινωνική της δράση, μέσω της οποίας προσφέρει εδώ και χρόνια ενίσχυση σε εκείνους που τη χρειάζονται, ιδρύθηκε το 1982, αριθμεί 300 τακτικά μέλη, όλοι Πλοίαρχοι Α’ Τάξεως, που εργάζονται ή εργάστηκαν σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και 40 επίτιμα μέλη, όλα διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας, του πνεύματος, της επιστήμης, του εμπορίου και της κοινωνικής προσφοράς. Μεταξύ άλλων επίτιμα μέλη της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων είναι ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο κύριος Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο ομότιμος καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κύριος Βασίλειος Κύρκος , ο καθηγητής της ιστορίας της επιστήμης, κύριος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η κυρία Νίκη Γουλανδρή. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ η μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Μαρκέτου, την πλαισίωσε με μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου