ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
06/12/2013
Θέματα ενέργειας εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα,
 

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ την ίδια ώρα εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στόχος να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Πρέπει να σημειωθεί πως μία οικογένεια κινδύνευσε χτες από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της, στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης.
Η γιαγιά και το 5χρονο εγγόνι της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Στο σπίτι είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 2-3 χρόνια και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά.
Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.
Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης σήμερα στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ 'Ετινγκερ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου