ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
16/01/2014
Η Σ. Βούλτεψη βραβεύει την αντιδήμαρχο Κηφισιάς Νίνα Βλάχου,
παρουσία του κ. Μαρωνίτη
Γράφει ο Παύλος Σιτές
Ημερίδα αφιερωμένη στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες o Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην ομιλία του τόνισε «Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει 4 μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά και Κορινθίων που αποτελούν μία ζεστή αγκαλιά για τους συμπολίτες μας που ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας με 18.000 γεύματα κάθε μήνα σε 600 οικογένειες (Κοινωνικά Συσσίτια), 1.200 διανομές τροφίμων ανά μήνα σε 500 οικογένειες (Κοινωνικό Παντοπωλείο), 3.000 διανυκτερεύσεις ανά μήνα (Υπνωτήρια), 16.000 ιατρικές πράξεις, παροχή φαρμάκων (Κοινωνικό Φαρμακείο), ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη καθώς και 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους ενώ εξασφαλίσαμε εργασία σε 120 νέους, επιστήμονες και υποστηρικτικό προσωπικό μέχρι 30 ετών.»
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της Ημερίδας ήταν η Πρόεδρος του Κέντρου για την UNESCO «Αριστοτέλης» κα Ευφροσύνη Μπαλασά – Φλέγκα με θέμα ομιλίας «η Ανάλυση των Οχτώ Στόχων της Χιλιετίας για την Ανάπτυξη – Unesco: Ελάττωση της Έσχατης Φτώχειας και της Έσχατης Πείνας», ο Ιατρός κ. Ιωάννης Μαλλιωτάκης με θέμα ομιλίας «Φτώχεια και Υγεία – Σχέσεις και Προοπτικές», ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Περιβάλλοντος, Ιδρυτή του Οργανισμού AJ4JD.org ( Chairman of Environmental Parliament, VC Investor and Social Entrepreneur with wide philanthropic activity and Founder of the AJ4JD.org Organization) Dr Pano Kroko καθώς και η κα Τραγουδάρα από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο “Κρίκος Ζωής”. Ακολούθησαν, ομιλίες και παρεμβάσεις από τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Για την προσφορά τους τιμήθηκαν οι υποστηρικτές των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επίσης τιμήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες όπως η Δημοσιογράφος κα Νίνα Βλάχου, η Ποιήτρια κα Γεωργία Ξυνογιαννακοπούλου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Λουκάς Τσατήρης, καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του δήμου Διονύσου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου και ο Υπεύθυνος Τύπου του Ομίλου κ. Παύλος Σιτές παρουσία της Δημοσιογράφου, κοινοβουλευτικής εκπροσώπου και Βουλευτή Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κας Σοφίας Βούλτεψη.
 
Ο πρόεδρος του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης
απονέμει τιμητική διάκριση στον υπεύθυνο Τύπου Παύλο Σιτέ για τα 15
χρόνια αφιλοκερδούς προσφοράς του.
Ο κ. Μαρωνίτης απονέμει τιμητική πλακέτα στην ποιήτρια Γεωργία Ξυνογιαννακοπούλου
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου