ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πώς τα ελληνικά μυαλά «χτίζουν» το Κατάρ

ΠΗΓΗ : "   http://gr.news.yahoo.com/    " 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

To εμιράτο του Κατάρ έχει αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και σε αυτό μεγάλη, αν όχι και γνωστή, συμμετοχή έχουν πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν «μεταναστεύσει» στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι εκεί και μια μικρή κοινότητα πατριωτών μας που αυτή τη στιγμή φτάνει τις 3000.

Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, υπεύθυνοι διοργάνωσης αθλητικών αγώνων από την Ελλάδα βρέθηκαν στο Κατάρ, όπου προετοιμάζουν τη χώρα για το Μουντιάλ το 2022, ενώ ανάμεσα στα βασικότερα έργα στα οποία συμμετέχουν Έλληνες είναι το μετρό της Ντόχα και η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το εμιράτο με το Ομάν, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.
Ο 62χρονος μηχανικός Ματθαίος Λύγκιαρης, που μετακόμισε στο Κατάρ από το Ντουμπάι τον Δεκέμβριο του 2011, μίλησε για την εμπειρία και τις εντυπώσεις που αποκτά καθημερινά, στην Καθημερινή:
«Το σκηνικό θυμίζει λίγο την Ελλάδα πριν από τους Ολυμπιακούς. Πρόκειται για μια win – win σχέση, η Ελλάδα διψά για Καταρινούς επενδυτές και το Κατάρ χρειάζεται την τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων, αλλά και την εμπειρία όσων εργάστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Όσο για την οικογενειακή ζωή, στο Κατάρ οι Έλληνες εργαζόμενοι μετακομίζουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Όπως αναφέρει στην Καθημερινή η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του προγράμματος ελληνομάθειας, στο οποίο φέτος φοιτούν 100 μαθητές, κυρίως παιδιά Δημοτικού: «παλαιότερα οι Ελληνίδες σύζυγοι δίσταζαν να ακολουθήσουν σε ένα αραβικό κράτος. Μετακομίζουμε με την αγωνία πώς τα παιδιά θα προσαρμοστούν στα ξενόγλωσσα σχολεία. Βέβαια, συνήθως η νέα γενιά διαψεύδει πανηγυρικά τους φόβους μας».

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΑ " Πατάμε επάνω σε ποιό απ΄όλα θέλουμε να διαβάσουμε και μετά στον σύνδεσμο " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου