ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μικροί Ρομά κατασκεύασαν σούπερ ρομπότ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

Posted: March 26, 2014 at 6:46 pm
33FLARES Facebook 32Twitter 1Google+ 0
Pin It Share 0Buffer 0LinkedIn0Share

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO
Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής θα συμμετάσχουν δέκα μικροί Ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης! Οι πιτσιρικάδες της ομάδας FAR.GO.BOTS όχι μόνο κατασκεύασαν το δικό τους ρομπότ, αλλά διακρίθηκαν στον διαγωνισμό First Lego League (FLL), κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για το Σεντ Λούις των ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τεχνολογική διοργάνωση.

Ο Δαβίδ, ο Σταύρος, ο Αλέξανδρος, ο Κωνσταντίνος και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, αποφάσισαν να «κατέβουν» στον εγχώριο διαγωνισμό FLL με ένα ρομπότ που θα γεφυρώνει ρήγματα από σεισμούς.
Πράγματι, το συναρμολόγησαν, το προγραμμάτισαν και κέρδισαν τις εντυπώσεις αποσπώντας τη διάκριση της έμπνευσης στις βασικές αξίες. Το αποτέλεσμα ήταν το Κοινοφελές Ιδρυμα Lego (Lego Foundation) να δώσει στην ομάδα FAR.GO.BOTS το δικαίωμα συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό FLL.
Η μεγάλη επιτυχία σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους μικρούς Ρομά.
«Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ με τη διάκριση της έμπνευσης που λάβαμε στον διαγωνισμό. Δεν πήγε τζάμπα η δουλειά μας τόσον καιρό!» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 11χρονος Αλέξανδρος. Από την πλευρά του, ο 13χρονος Δαβίδ αναφέρει ότι μετά την επαφή του με τη ρομποτική θέλει να σπουδάσει προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ ο 14χρονος Κωνσταντίνος προσθέτει: «Ημασταν σαν αδέρφια. Και μέσα στην ομάδα, που συνεργαστήκαμε όλοι τόσο καλά μεταξύ μας, και έξω από αυτήν. Γνωρίσαμε παιδιά από όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος!»
Ο μέντορας των παιδιών, ο πατέρας Αθηναγόρας, επισημαίνει ότι λίγα χρόνια νωρίτερα πολλά παιδιά από τον Δενδροπόταμο δεν πήγαιναν ούτε στο δημοτικό. «Τώρα έχουμε δέκα μικρούς Ρομά επιστήμονες» τονίζει με υπερηφάνεια και προσθέτει: «Εδώ είμαστε πάνω από 200 εθελοντές και είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε πιάνει τόπο».
Την πρόκριση για το παγκόσμιο φεστιβάλ πήραν βεβαίως και οι τρεις νικήτριες ομάδες του ελληνικού FLL που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους RoboRockers από το πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Robot Masters από το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ και τους RoboTrainers από το 1o Γυμνάσιο Κομοτηνής.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGOΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGOΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου