ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

NSA: “Αόρατη η επιχείρηση των Ρώσων στην Κριμαία”! –

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma.gr     " 

Posted: March 26, 2014 at 12:41 pm, Last Updated: March 26, 2014 at 10:43 am
32FLARES Facebook 31Twitter 1Google+ 0
Pin It Share 0Buffer 0LinkedIn0Share
“Βλέπουν” Ε.Snowden από πίσω!
UkraineRussianComandoLΣοκ είχε προκαλέσει στους Αμερικανούς το γεγονός ότι για την τεράστια επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία, δεν υπήρξε καμία πληροφορία που να τους προειδοποιεί και υπήρξε απόλυτη στεγανότητα στην όλη επιχείρηση στην φάση της προετοιμασίας της.

Μεγαλύτερη επίσης εντύπωση έχει προκαλέσει και η ομολογία του ίδιου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρυ, πως δεν υπήρχε ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τις κινήσεις των Ρώσων και για τα σχέδιά τους για την επέμβαση στην Κριμαία, που οδήγησε λίγες ημέρες μετά στην ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία!
Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ειδικούς σύμφωνα με τους οποίους η ικανότητα της Ρωσίας να κρύβει από τους Αμερικανούς τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων ακόμα πριν από την επέμβαση στην Κριμαία δεν είναι τυχαία με το γεγονός της παρουσίας του Σνόουντεν στην Ρωσία από τις 23 Ιουνίου όταν και έφυγε από τον Χονγκ Κονγκ.
Έτσι, δημοσιεύονται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για υπόνοιες ότι ο Σνόουντεν ενδεχομένως να είχε στρατολογηθεί από τους Ρώσους.
Όπως γράφει το businessinsider.com, το οποίο ασκεί συστηματικά κριτική στον Σνόουντεν, τον Ιούλιο η κύρια πηγή του Σνόουντεν, Γκλεν Γκρινγουαλντ, ανέφερε στο Associated Press ότι ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή τους εκατοντάδες έγραφα τα οποία θα έδιναν την δυνατότητα σε όποιον τα έχει στην κατοχή του να δει πως σκέφτεται και λειτουργεί η NSA, πράγμα που θα του επέτρεπε να αποφύγει την παρακολούθηση.
Έτσι, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ή οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να αποφεύγουν τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών ή ο Σνόουντεν τους προμήθευσε με τα έγγραφα εκείνα που τους έδωσαν την δυνατότητα να γίνουν… αόρατοι για τους Αμερικάνους.
Ο Σνόουντεν ανέφερε στον δημοσιογράφο Τζέιμς Ρίσεν των New York Times ότι είχε δώσει όλα τα έγγραφα της NSA, που είχε στην κατοχή του, σε δημοσιογράφο που συνάντησε στο Χονγκ Κονγκ και πως ο ίδιος δεν κράτησε καμία κόπια για τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα έγραφα υπεξαίρεσε ο Σνόουντεν με Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 1,7 εκατ. φακέλους.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το ρωσικό καμουφλάζ στην Ουκρανία είναι “άγνωστο έδαφος” για την ΗΠΑ και ότι το πρωταρχικό μέλημα τώρα είναι να δοθεί απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον η Ρωσία θα μπορούσε να σκεπάσει και την επόμενη κίνησή της από τους Αμερικανούς.
Σημασία έχει ότι το Businessinsider που αναφέρει τα παραπάνω σενάρια έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Σνόουντεν, για την υπεξαίρεση των εγγράφων ενώ ο ίδιος δηλώνει ιδεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου