ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μ. ΣΑΛΛΑΣ: «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ»

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»

17/03/2014
«Κλειδί» για την ανάκαμψη της χώρας αποτελεί η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σάλλας τονίζει πως η κατάλληλη χρονική στιγμή για να επιτευχθεί αυτό είναι τώρα που η βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές καθώς ο πολιτικός κίνδυνος έχει υποχωρήσει.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει ότι προϋπόθεση εξόδου από την κρίση είναι η δημιουργία επιχειρήσεων - εθνικών πρωταθλητών, οι οποίες θα προκύψουν από την ανασυγκρότηση προβληματικών επιχειρηματικών κλάδων και θα είναι σε θέση να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.
«Θα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε για τη διεθνή αγορά ανεξάρτητα από το που προορίζεται η παραγωγή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Σάλλας υπογραμμίζει πως «το γεγονός ότι δύο ελληνικές τράπεζες προχωρούν σε μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου και ότι επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς βγαίνει στις αγορές χρήματος μετά από πέντε χρόνια με έκδοση ομολογιακού δανείου, δείχνει τη βαθμιαία επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία».
Επίσης, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς υποστηρίζει πως το ευρώ βοηθά τη χώρα και πως ο μοναδικός τρόπος απεμπλοκής από την τρόικα είναι οικονομικός δημιουργώντας πλεονάσματα και συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης με υψηλούς ρυθμούς.
«Ασφαλώς και μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ευρώ. Το ισχυρό νόμισμα δεν είναι εμπόδιο, είναι προνόμιο και ασφάλεια», σημειώνει ο κ. Σάλλας.
Τέλος, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και τη δυνατότητα ρυθμίσεων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει: «Πάντα οι τράπεζες βοηθούσαν με ρυθμίσεις και διακανονισμούς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό ισχύει και σήμερα. Είναι συνεχείς οι ρυθμίσεις και οι διευκολύνσεις που κάνουμε σε αυτούς που διαπιστώνουμε ότι είχαν συνέπεια και τώρα έχουν ανάγκη».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου