ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS

14/04/2014
Σενάρια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης, από τα 30 στα 50 έτη, καθώς και περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα κατάφερε να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, για πρώτη φορά μετά τη διάσωσή της το 2010, ωστόσο η χώρα δεν είναι ακόμα σε θέση να χρηματοδοτηθεί μόνη της.
Επίσης, όπως αναφέρεται «παρά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, η χώρα με την κατεστραμμένη οικονομία απέχει πολύ από την στιγμή που θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί και μάλιστα σύμφωνα με το ΔΝΤ, ενδέχεται να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση εντός διετίας».
Σύμφωνα με το Reuters, ένας από τους λόγους που η έκδοση του πενταετούς ομολόγου των 3 δισ. ευρώ κύλησε τόσο ομαλά είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές σε μεγάλο βαθμό περιμένουν ότι θα υπάρξει νέα ελάφρυνση του χρέους.
«Η αγορά περιμένει ότι σύντομα θα αναβαθμιστεί η Ελλάδα από τους οίκους αξιολόγησης. Σε δεύτερο στάδιο, η αγορά αναμένει επίσης μία μείωση επί της αρχής στο χρέος του επίσημου τομέα, δίχως συμμετοχή του ιδιωτικού, εντός των επόμενων ετών» αναφέρει αναλυτής της τράπεζας ING στο Άμστερνταμ, που μίλησε στο πρακτορείο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου