ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το οικολογικό τρίκυκλο για καθημερινές μετακινήσεις

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: April 13, 2014 at 6:08 pm, Last Updated: April 13, 2014 at 9:18 pm
elf-νέο-οικολογικό-τρίκυκλο-για-καθημερινές-μετακινήσειςΤο ELF είναι ένα πρωτοποριακό υβριδικό όχημα που συνδυάζει την ηλιακή ενέργεια και την κινητική ενέργεια μέσω των πεταλιών, αποτελώντας την πλέον οικολογική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις, μέσω ενός πλήρους ηλεκτρονικού κινητήρα με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Σχεδιάστηκε από τον πρώην σχεδιαστή σπορ αυτοκινήτων Rob Cotter, και κατασκευάστηκε στο Durham της Πολιτείας North Carolina των Η.Π.Α. Το υβριδικό όχημα ELF περιέχει ενσωματωμένο κινητήρα ηλεκτρονικής υποβοήθησης καθώς και ένα ανθεκτικό και συμπαγές εξωτερικό περίβλημα προσδίδοντας στο όχημα μία ιδιαίτερη εμφάνιση, για την προστασία των οδηγών από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, περιέχει ένα αρκετά ευρύχωρο μέρος για τοποθέτηση αποσκευών που «χωρά» περίπου οκτώ σακούλες από ψώνια.
Η διάρκεια ζωής της ηλεκτρικής μπαταρίας του οχήματος ισοδυναμεί με λίγο περισσότερα από 14 μίλια απόστασης, που μπορεί εύκολα να παραταθεί αν επιλέξετε να ποδηλατήσετε. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτισθεί σε περίπου 7 ώρες αν αφεθεί απευθείας στις ακτίνες του ηλίου, ή σε 1,5 ώρα αν επαναφορτισθεί σε πρίζα.
Ορισμένοι έχουν ασκήσει κριτική κατά του νέου οχήματος, ισχυριζόμενοι ότι αποτελεί απλώς μία βελτιωμένη εκδοχή ποδηλάτου, ενώ αρκετοί σημειώνουν ότι είναι μία πολύ ακριβή επιλογή για καθημερινές μετακινήσεις. Όμως, αν σκεφθούμε ότι αρκετοί οδηγοί ίσως επιλέξουν αυτό το όχημα αντικαθιστώντας το αυτοκίνητο τους (σ.σ. pentapostagma.gr – με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια μετακίνησης από το ποδήλατο) θα μπορούσαμε να πούμε ότι το υβριδικό όχημα ELF αποτελεί μία ιδανική λύση για καθημερινές μετακινήσεις.
Η τιμή του, που αναμένεται να ανέλθει στα 5.495 δολάρια, σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την τιμή του μέσου ποδηλάτου, αλλά αν εκληφθεί ως ένα δεύτερο όχημα για καθημερινές μετακινήσεις – αντί για την αγορά δεύτερου αυτοκινήτου – τότε σαφώς αποτελεί μία αρκετά οικονομική λύση.
Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει και πωλήσει περισσότερα από 325 οχήματα ELF από την στιγμή της εκκίνησης της πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ στοχεύει να πουλήσει 1.200 ακόμη την χρονιά που διανύουμε. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 13-4-2014.   pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου