ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Με το 1ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης Τιμά τους Μαχητές το ΓΕΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 20, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: May 20, 2014 at 1:13 pm
πρώτο-τρόπαιο-μάχης-της-κρήτηςΗ Κρήτη τιμά τους ήρωες σε μία από τις σπουδαιότερες μάχες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλο το νησί.

Στα Χανιά, οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα με τον σημαιοστολισμό των καταστημάτων, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των Τραπεζών, καθώς και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας. Επίκαιρες εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στα σχολεία, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.
Το απόγευμα, στις 7:30 μ.μ. εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Ελληνονεοζηλανδών, στο Γαλατά, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στα γεγονότα θα αναφερθεί ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και Εθνικοί Υμνοι.
Αύριο εκδήλωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στο Μνημείο Κερίτη στον Αλικιανό και στις 12:30μ. στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Μάλεμε.
μάχη-της-κρήτης-2
Το 1ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης 1941
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μία διαδρομή που ξεκινά από το Ηράκλειο και καταλήγει στο Μάλεμε και περιλαμβάνει διελεύσεις από διάφορα Μνημεία της Μάχης της Κρήτης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται Επετειακή Πορεία Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων διάρκειας 2 ημερών (20 Μαΐου στο Ηράκλειο και 21 Μαΐου στα Χανιά), με τίτλο “1ο Τρόπαιο Μάχης Κρήτης 1941”. Στον αγώνα δρόμου αυτό συμμετέχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απ’ όλα τα Σώματα, και οι δρομείς φέρουν στολή παραλλαγής και πλήρη φόρτο μάχης (σακίδιο, όπλο, εξάρτηση, κράνος, κ.λπ.). Η διαδρομή των δρομέων περιλαμβάνει διελεύσεις από διάφορα μνημεία της Μάχης της Κρήτης, με αφετηρία το ύψωμα Προφήτης Ηλίας της περιοχής ΚOΨΑ Ηρακλείου και τερματισμό το Αεροδρόμιο του Μάλεμε.
Οι δρομείς θα βραβευτούν στις 21 Μαΐου στις 6:30 μ.μ., στην Κεντρική Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε».
Μετά τη λήξη της Κεντρικής Εκδήλωσης στο Αεροδρόμιο Μάλεμε θα ακολουθήσει εντυπωσιακή ρίψη αλεξιπτωτιστών, από την Ομάδα Ελεύθερης Πτώσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου