ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:Ο ΠΕΛΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 20, 2014 at 3:29 pm
2506262314pele-wcup-brazil2014-300
Τη Δευτέρα ο Πελέ εξέφρασε την ανησυχία του για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα μπορούσε να κινδυνεύσει από τις διαδηλώσεις και την καθυστέρηση παράδοσης των σταδίων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν την τελευταία χρονιά κατά την διεξαγωγή του Κυπέλου των Συνομοσπονδιών 2013 τον περασμένο Ιούνιο στη Βραζιλία. Αυτή η διοργάνωση αποτέλεσε την τελική πρόβα πριν το Μουντιάλ. Το πλήθος των διαμαρτυρομένων κατήγγειλαν το υψηλό κόστος της διοργάνωσης,τον πληθωρισμό την διαφθορά ή ακόμη και την κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών.
Η παλιά δόξα του ποδοσφαίρου είναι Ειδικός Σύμβουλος της Eπιτροπής Διοργάνωσης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μεξικό δήλωσε ότι τα κινήματα διαμαρτυρίας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το 25% των ξένων που είχαν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν τους αγώνες έχουν ακυρώσει το ταξίδι τους. “Δεν απέκλεισε οι διαδηλώσεις να ξαναρχίσουν κατά την διάρκεια του Μουντιάλ από 12 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου.
Την τελευταία εβδομάδα οι αντίπαλοι του Μουντιάλ συγκεντρώθηκαν κοντά στο στάδιο του Sao Paulo όπου θα γίνει η τελετή έναρξης έκαψαν λάστιχα και φώναξαν συνθήματα. “Ο κόσμος έπρεπε να διαμαρτυρηθεί όταν ορίστηκε η Βραζιλία και όχι τώρα την παραμονή της διοργάνωσης.”
Το περασμένο καλοκαίρι είχε κάνει ανάλογες εκκλήσεις για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.O μύθος της στρογγυλής θεάς, ο τριπλός παγκοσμιονίκης έγραψε κι ένα τραγούδι για να εμψυχώσει την ομάδα του και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και μάλιστα το τραγούδησε στους δημοσιογράφους. Δήλωσε ότι ονειρεύεται έναν τελικό μεταξύ Βραζιλίας -Ουρουγουάης.(Bbc,figaro,NDTV)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου