ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ενημερωτικό Σημείωμα από τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ για δικαστικές διεκδικήσεις.



Αθήνα, 19 Μάιου 2014
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 14ης  Μάιου 2014, αναφορικά με τις αγωγές  για την διεκδίκηση του επιδόματος των 176 € και του επιδόματος ειδικής απασχόλησης φυσικών μελών των σωματείων σας, που έλαβαν χώρα εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους, σας ενημερώνω και εγγράφως  ως κάτωθι:

1. Eπίδομα 176 €
Το σύνολο σχεδόν των εκκρεμουσών αγωγών για την διεκδίκηση του εν λόγω επιδόματος για τα έτη έως και το 2006 συζητήθηκε τους μήνες  Φεβρουάριο και Μάρτιο  2014. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν περίπου 120 ομαδικές αγωγές. Η ολοκλήρωση συζήτησης των αγωγών για το αυτό χρονικό διάστημα θα γίνει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ( εκκρεμούν ακόμα συνολικά 5-6 αγωγές). Όπως είναι φυσικό, καμία απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί.
 2. Eπίδομα Ειδικής απασχόλησης
Το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμουσών αγωγών για την διεκδίκηση του εν λόγω επιδόματος για τα έτη  2003 έως και  2006 συζητήθηκε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014. Συγκεκριμένα εκδικάστηκαν περίπου 70 αγωγές. Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του τρέχοντος δικαστικού έτους θα συζητηθούν ακόμα περίπου 25 αγωγές. Η ολοκλήρωση των δικαστικών αγωγών για τα συγκεκριμένα έτη θα γίνει τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και εκκρεμούν προς εκδίκαση 6 ακόμη ομαδικές αγωγές.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγωγές αυτές αφορούν σε Ενώσεις από όλη την Ελλάδα, που εμπιστεύτηκαν την δικαστική διεκδίκηση των εν λόγω επιδομάτων στο γραφείο μας. Ειδικότερα για το επίδομα ειδικής απασχόλησης οι αγωγές που αφορούν τα έτη μέχρι και 2003 (παλιές αγωγές) έχουν επιφέρει μερικά θετικά αποτελέσματα (σε ενάγοντες των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Αλεξανδρούπολης κ. α. ), ενώ υπάρχει και η μοναδική θετική απόφαση σε επίπεδο Διοικητικού Εφετείου, όπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει σε προηγούμενο σημείωμά μας. Οι θετικές αποφάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ως  νομολογία για τις φετινές εκδικάσεις.
Τέλος, σημειώνεται εμφατικά ότι για την εκδίκαση του συνόλου των αγωγών δεν έχει υπάρξει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και δεν έχει αναζητηθεί από το γραφείο μας ούτε ένα ευρώ για τη συζήτηση των αγωγών. Φυσικά, τα ανωτέρω αφορούν αποκλειστικά το δικηγορικό μας γραφείο, ενώ  για αστυνομικούς που εμπιστεύθηκαν τη δικαστική διεκδίκηση των επιδομάτων αυτών σε άλλα δικηγορικά γραφεία ουδεμία ευθύνη  φέρουμε  και ουδεμία πληροφόρηση μπορούμε επίσημα να παράσχουμε.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Χαράλαμπος Μπουκουβάλας
Νομικός Σύμβουλος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
askapoasy.blogspot.gr/

ΠΗΓΗ :    "   
Politikanet.gr
            " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου