ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αναστολή βουλευτικών προνομίων μετά από αμετάκλητη παραπομπή

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

12/06/2014
Την άμεση αναστολή των προνομίων σε εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για ορισμένα πλημμελήματα προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ακόμη, προβλέπεται οριστική στέρηση των προνομίων σε περίπτωση καταδίκης.

Στη σχετική διάταξη αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ στις περιπτώσεις που τα πλημμελήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, απιστία δικηγόρου ή απιστία περί την υπηρεσία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, λαθρεμπορία ή τυχερά παιχνίδια. 
Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση. 
Η διάταξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στη Χρυσή Αυγή, με τον εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Κασιδιάρη να κάνει λόγο για ακόμη μία φωτογραφική διάταξη η οποία έχει σκοπό να πλήξει τον πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής.


ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου