ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σκύλιασαν οι Τούρκοι με τον νεαρό Κούρδο που κατέβασε την Τουρκική Σημαία απο την Αεροπορική Βάση!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 11, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
νεαρός-κούρδος-κατεβάζει-την-τουρκική-σημαία Τουρκικές αρχές καταδικάζουν το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας  μέσα από μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ. Ακόμα κι αν αυτός είναι ένα παιδί, ο εισβολέας «θα πληρώσει το τίμημα», δήλωσε ο Ερντογάν .
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και στο Ντιγιαρμπακίρ. Ενώ Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα, υπερπηδώντας την πίσω πόρτα στην 2η αεροπορική βάση, μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο και κατέβασαν την τουρκική σημαία.

νεαρός-κούρδος-κατεβάζει-την-τουρκική-σημαία-2
Οι στρατιωτικοί αρμόδιοι στην ανακοίνωση που έκαναν αναφέρουν πως έδειξαν ευαισθησία επειδή επρόκειτο για παιδί. Αρκέστηκαν σε δύο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς .
Οι διαδηλωτές μετά από την κηδεία του Μπαράν, έστησαν οδοφράγματα στην λεωφόρο Γκιοτσμενλέρ στο κεντρικό Μπαγλάρ όπου τα μαγαζιά ήταν κλειστά και σταμάτησαν την κυκλοφορία. Η ομάδα αυτή επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς που έφθασαν.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασαν το κατέβασμα της Τουρκικής σημαίας μέσα από μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, μετά την κηδεία ενός άνδρα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την Αστυνομία !
Ο Πρόεδρος Gül κάλεσε όλους τους ανθρώπους «να ενεργήσουν υπεύθυνα και να αποφύγουν προκλητικές, δράσεις και εκφράσεις», ενώ ο στρατός εξέδωσε μια πολύ σκληρή δήλωση σχετικά με το περιστατικό.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην τουρκική σημαία, το σύμβολο του τουρκικού έθνους και την ανεξαρτησία μας, για το οποίο έχυσε το αίμα των μαρτύρων μας», από ένα πρόσωπο που δεν έχει καμία αξία. Θέλουμε επίσης να ενημερώσει το κοινό ότι θα συνεχίσουμε την ποινική δίωξη μέχρι να  βρούμε και να τιμωρήσουμε το άτομο αυτό «, δήλωσε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου .
Ο διαδηλωτής φωτογραφήθηκε από το Agence France-Presse φωτογραφία δημοσιογράφος İlyas Akengin  την 8 Ιούν όπως ο ίδιος ανέβηκε το κοντάρι της σημαίας, μετά το άλμα  που πραγματοποίησε πάνω από τα τείχη που περιβάλλουν το 2ο Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους ήταν παιδιά,  ένας από αυτούς πήδηξε από την κύρια είσοδο της βάσης και έφθασε το κοντάρι της σημαίας στη ζώνη ελέγχου του οχήματος μεταξύ δύο συρματοπλεγμάτων . Μια ομάδα  στρατιωτών  απεστάλη στην περιοχή και πυροβόλησε δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα. Αλλά  ο νεαρός υ πήρε τη σημαία μας από το κοντάρι της  », δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού 
Ερντογάν  :Ο καθένας  πρέπει να «πληρώσει το τίμημα»
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου και την ομάδος των Στρατιωτών  που τον άφησε να αφαιρέσει τη σημαία, θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα γι “αυτό.
«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Το γεγονός ότι [ο διαδηλωτής] είναι ένα παιδί δεν μας αφορά. Αυτός θα πληρώσει το τίμημα με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι που τον έστειλαν  εκεί. Εμείς δεν θα παραμείνουμε χωρίς να αντιδράσουμε  μόνο και μόνο επειδή η πρόσωπο που επιτέθηκε ιερό μας με τέτοιο τρόπο, είναι ένα παιδί », δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό πρόεδρο Hassan Rouhani στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου