ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ: Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

16/06/2014
Ο μόνος δρόμος για την αποφυγή νέων μέτρων είναι οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ σημείωσε πως οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τόμσεν είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν θέλετε νέα μέτρα, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ» και πως αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο τρέχον έτος, «μετά έξι χρόνια ύφεσης».
Επίσης, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ υπογράμμισε πως οι αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο οφείλονται στην πολιτική αναταραχή της περιόδου 2011-2012 και κυρίως στην «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Τέλος, στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου