ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μέρκελ: Σημαντική μία ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

09/07/2014
Με μία ιστορική αναδρομή από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου θέλησε να εκφράσει την άποψή της για τα πλεονεκτήματα της «ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας» η Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον Κινέζων φοιτητών στο πανεπιστήμιο Τσινγκχουά, αναφέρθηκε στα γεγονότα που προκάλεσε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τονίζοντας ότι «εκτός από τους τεχνολογικούς και οικονομικούς παράγοντες, η αειφόρος ανάπτυξη μίας χώρας απαιτεί επίσης ένα δικαιικό σύστημα δίκαιο και αδέκαστο σε κοινωνικό επίπεδο». 
«Είναι σημαντικό οι πολίτες να μπορούν να έχουν πίστη στην ισχύ του νόμου, και όχι να υποτάσσονται στον νόμο των ισχυρών», σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ. 
«Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό, διότι πριν από 25 χρόνια, όταν μία ειρηνική επανάσταση ξέσπασε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, αυτό επέτρεψε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την πραγματοποίηση ελεύθερου διαλόγου στους κόλπους της κοινωνίας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας προσθέτοντας πως θεωρεί «ότι είναι το ίδιο σημαντικό να υπάρξει ελεύθερος διάλογος και εδώ στην Κίνα». 
Όπως ανέφερε η κ. Μέρκελ «οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται προστατευμένοι. 
«Είναι σημαντικό να υπάρχουν νόμοι που χρησιμεύουν στην διαφύλαξη των αρχών αυτών. Είναι κρίσιμο να έχουμε μία ελεύθερη, ανοικτή και πολυφωνική κοινωνία για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου μέλλοντος» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Πρόκειται για την έβδομη από το 2005 επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Κίνα.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου