ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Εννέα τρομερά ανησυχητικά πράγματα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: July 3, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: 
εννέα-τρομερά-ανησυχητικά-πράγματα-για-τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα
 Μέχρι τώρα, μάλλον τα έχετε δει να …καπνίζουν στο μετρό ή σε ένα μπαρ. Αυτές τις μικρές λαμπερές, φουτουριστικές συσκευές εισπνοής νικοτίνης, που λειτουργούν με μπαταρία, τις οποίες όλοι πλέον ξέρουμε με το όνομα «ηλεκτρονικά τσιγάρα» και που έχουν προσελκύσει την μήνιν όλων, τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα έσοδα της βιομηχανίας ηλεκτρονικών τσιγάρων, από την πώληση τους στις ΗΠΑ, αναμένεται να φτάσουν την ερχόμενη χρονιά τα 1.7 εκατομμύρια δολάρια.
Κι ενώ γνωρίζουμε ακόμη λίγα πράγματα για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τα e-τσιγάρα, στη συνέχεια θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκαλούν εθισμό. Κι ενώ, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο επιβλαβή όσο τα κανονικά τσιγάρα, οι πολέμιοί τους, όπως π.χ. ο Ιατρικός Σύλλογος της Βρετανίας και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας είναι δύσπιστοι όσον αφορά την εξέλιξη τους και προειδοποιούν για τους κινδύνους που μπορεί να συνδέονται, με αυτές τις συσκευές καπνίσματος.
Εδώ είναι ό, τι γνωρίζουμε για τα e – τσιγάρα:
1 . Τα E – τσιγάρα περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες.
τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-περιέχουν-τοξικές-χημικές-ουσίες

Μια ανάλυση που έκανε το 2009 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες, εντόπισε δείγματα που περιείχαν καρκινογόνες ουσίες, αλλά και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσιες, συμπεριλαμβανομένης της διαιθυλενογλυκόλης, που υπάρχει στα αντιψυκτικά αυτοκινήτου.
Πέρυσι , μια μελέτη ελλήνων ερευνητών που δημοσιεύθηκε στο Medical News Today απέδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα ανέπτυσσαν αυξημένη δυσκολία στην αναπνοή, τόσο οι καπνιστές όσο και οι μη καπνιστές.
2 . Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να τα αγοράσουν.
τα-παιδιά-και-οι-έφηβοι-μπορούν-να-αγοράσουν-ηλεκτρονικά-τσιγάρα


Σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα καπνού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιτρέπεται να πωλούνται σε ανηλίκους, σε όλες τις χώρες. Οι συσκευές καπνίσματος επιτρέπεται νομικά να πωλούνται ελεύθερα στο ίντερνετ, σύμφωνα με την Wall Street Journal .
3 . Ενώ οι εταιρείες τσιγάρων λένε ότι δεν απευθύνονται σε παιδιά, τα e-τσιγάρα κυκλοφορούν σε γεύσεις όπως κεράσι , φράουλα , βανίλια, μπισκότα και κρέμα γάλακτος μιλκσέικ.
τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-απευθύνονται-και-σε-παιδιά
4. Οι νόμοι που ρυθμίζουν τις διαφημίσεις τσιγάρων δεν ισχύουν ακόμη για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για τα τσιγάρα έχουν απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια , αλλά όχι αυτές που αφορούν στα e-τσιγάρα
5 . Και οι εταιρείες που παράγουν ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για τη διαφήμιση.
οι-εταιρείες-που-παράγουν-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-στις-ΗΠΑ-ξοδεύουν-εκατομμύρια-δολάρια-για-διαφήμιση
Π.χ. 20,8  εκατ. δολάρια το 2012, από 2,7 εκ. δολάρια το 2010, σύμφωνα με τους New York Times .
6. Τα e-τσιγάρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά μέρη, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται .
τα-e-τσιγάρα-μπορούν-να-χρησιμοποιηθούν-σε-πολλά-μέρη-όπου-το-κάπνισμα-απαγορεύεται
Ακόμα κι αν μερικές μελέτες δείχνουν ότι το παθητικό κάπνισμα από ηλεκτρονική συσκευή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, αυτού του είδους το κάπνισμα οι νομοθέτες δεν το έχουν συμπεριλάβει στους γενικότερους απαγορευτικούς κανόνες που ισχύουν για το κάπνισμα με κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.
7 . Οι άνθρωποι νομίζουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να τους βοηθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα.
οι-άνθρωποι-νομίζουν-ότι-τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-μπορεί-να-τους-βοηθήσουν-να-σταματήσουν-το-κάπνισμα

Μία έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «American Journal of Public Health» υποστηρίζει ότι το 53 % των νεαρών ενηλίκων στις ΗΠΑ που έχουν ακούσει για τα e-τσιγάρα, πιστεύουν ότι είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά τσιγάρα, ενώ το 45% πιστεύει ότι τα ηλεκτρονικά, θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα – αν και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε από αυτές τις πεποιθήσεις.
8 . Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν φορολογούνται όπως τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού .
τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-δεν-φορολογούνται
Αν και η κατανάλωση τσιγάρων μειώθηκε σημαντικά, από τη στιγμή που αυξήθηκαν οι φόροι τους.
9 . Παρά τις άγνωστες – μέχρι στιγμής – συνέπειες για την υγεία, τα e-τσιγάρα ετοιμάζονται να διεισδύσουν στους ανθρώπους της νέας γενιάς.
τα-e-τσιγάρα-ετοιμάζονται-να-διεισδύσουν-στους-ανθρώπους-νέας-γενιάς
Οι μισοί από τους νεαρούς ενήλικες που ρωτήθηκαν είπαν ότι θα δοκίμαζαν e – τσιγάρο, αν ένας φίλος τους τους το πρόσφερε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο USA Today.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου