ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Θα κάνουν δώρο μία Ακρόπολη.. στην Ακρόπολη!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 3, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: 
θα-κάνουν-δώρο-μία-Ακρόπολη-στην-Ακρόπολη
 Το Μουσείο Νίκολσον του Σίδνεϊθα κάνει ένα πρωτότυπο δώρο στο Μουσείο της Ακρόπολης της Αθήνας και αυτό θα είναι μία Lego Aκρόπολη.
«Το Βρετανικό Μουσείο αρνείται να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει ο Μάϊκλ Τέρνερ, διευθυντής του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με τον Ράιαν ΜακΝοτ τον μοναδικό πιστοποιημένο τεχνίτη της Legoστο νότιο ημισφαίριο να έφτιαχνε συλλεκτικές «αρχαίες» φιγούρες.

lego-ακρόπολη
Ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν, ο Lego Sigmund Freud και ο Lego Έλτον Τζον, αλλά και διάφορες άλλες σύγχρονες και αρχαίες φιγούρες και στιγμιότυπα, όπως για παράδειγμα στο μικρό Ωδείοο Θησέαςδιασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο, βρίσκονται στη « νέα Ακρόπολη» η οποία δημιουργήθηκε όσο πιο πιστά γινόταν, μαζί με τον Παρθενώνα, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια.
lego-ακρόπολη-2
Για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 120 χιλιάδες «τούβλα» και έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.
lego-ακρόπολη-3
lego-ακρόπολη-4
Το Μουσείο της Ακρόπολης είχε ζητήσει να δανειστεί την εν λόγω έκθεση, αλλά το Μουσείο του Σίδνεϊ αρνήθηκε και αποφάσισε να την χαρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου