ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μηχανισμό αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

10/07/2014
Τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και η δημιουργία χρηματοοικονομικών εργαλείων για την ενίσχυση της καινοτομίας των νέων επιχειρήσεων και τη μείωση της ανεργίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ειδικότερα, το υπουργείο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή, σε συνεργασία με τις τράπεζες, μηχανισμό αντιμετώπισης κατά περίπτωση των «κόκκινων» δανείων.
Ο στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να τεθούν οι κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου τον Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση να αρχίσει να τρέχει ο μηχανισμός.
Ο μηχανισμός αυτός θα αποφαίνεται, καθιστώντας το σαφές και για το τραπεζικό σύστημα, ποιες επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης ώστε να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα «καλάθι χρηματοπιστωτικών προϊόντων» στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που υπάρχει σήμερα, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, αλλά και με επιπλέον δικλείδες ασφαλείας.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε ότι «εάν δεν εξυγιανθούν κάποια οχήματα ώστε να υπάρξουν επενδύσεις, το σύστημα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει», ενώ το ίδιο στέλεχος συμπλήρωσε ότι η συνεργασία υπουργείου τραπεζών είναι σημαντική καθώς: το τραπεζικό σύστημα μόνο με τα δικά του κριτήρια δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου