ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ιαπωνία: 50 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στη Χιροσίμα

ΠΗΓΗ : "  http://www.enet.gr   " 

Οι δεκάδες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο 50 ανθρώπων, ενώ 38 εξακολουθούν να αγνοούνται.
JIJI PRESS / AFPJIJI PRESS / AFPΤα θύματα της καταστροφής δεν σταματούν να αυξάνεται, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων δεν σημειώνουν πρόοδο. Χθες 1.300 άνθρωποι εργάζονταν σε μια προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων, με τις ελπίδες να λιγοστεύουν ήδη τέσσερις ημέρες μετά τη φυσική καταστροφή.


Οι βροχοπτώσεις ξανάρχισαν γύρω στις 03.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας Σαββάτου) με αποτέλεσμα να διακοπούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να αποτραπεί μια δεύτερη καταστροφή και επαναλήφθηκαν νωρίς το πρωί, με τη συμμετοχή 2.800 διασωστών (πυροσβεστών, στρατιωτών, αστυνομικών) που ενισχύονται από ομάδα 250 ειδικών στον εντοπισμό θυμάτων την οποία έστειλε ο δήμος του Τόκιο.

Οι πλέον πληγείσες συνοικίες στις πόλεις Ασαμινάμι και Ασακίτα στη βόρεια Χιροσίμα εκκενώθηκαν. Τουλάχιστον 1.700 κάτοικοι φιλοξενούνται σε καταφύγια και ο δήμος προτίθεται να τους διαθέσει δωρεάν διαμερίσματα που διαθέτει. Η εντολή για απομάκρυνση από τις εστίες αφορούσε 4.500 κατοίκους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου