ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

25/08/2014
Διορθώσεις και αλλαγές έρχονται στον ΕΝΦΙΑ, μετά τις αντιδράσεις, με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, αναμένονται αλλαγές στον αριθμό των δόσεων, στον τρόπο του υπολογισμού των αξιών για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος και στις προϋποθέσεις χορήγησης της έκπτωσης φόρου.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στις δόσεις, όσοι θα οφείλουν πάνω από 50 ευρώ, θα έχουν στη διάθεσή τους έξι δόσεις και θα μπορούν να εξοφλήσουν μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο. Παραμένει η πιθανότητα να υπάρξει βελτίωση και οι δόσεις να γίνουν επτά, κάτι που θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Για τον τρόπο του υπολογισμού των αξιών για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος, το υπουργείο αναμένεται να «θυσιάσει» περίπου 167 εκατ. ευρώ από τα βεβαιωθέντα έσοδα του ΕΝΦΙΑ για να χρηματοδοτήσει την αρχή της ευνοϊκότερης αξίας.
Παράλληλα, εκτός απροόπτου οι έχοντες εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ, δεν θα απαιτείται να αποδεικνύουν ότι δεν οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία για να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου ή πλήρη απαλλαγή.
Η υποχρέωση να μην υπάρχουν αρρύθμιστα χρέη προς το Δημόσιο εκτός απροόπτου παραμένει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο αριθμός των δικαιούχων της έκπτωσης θα υπερβεί το ένα εκατομμύριο και η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου θα τεθεί εν αμφιβόλω.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου