ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ν. Δένδιας: Συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

25/08/2014
Η παρουσίαση ενός συνολικού πλαισίου διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων είναι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε.

«Το σχέδιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επεξεργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους», σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
«Επιδιώκουμε μια συνολική λύση στο πρόβλημα των οφειλών προκειμένου να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες, να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εισέλθει και να εξυγιανθούν», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».
Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι θα υπάρξουν μέτρα μέριμνας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με κύριο μέλημα το πώς θα μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μην χάσουν το ακίνητό τους. Άλλωστε, τονίζει «ένα μαζικό κύμα πλειστηριασμών δεν εξυπηρετεί τις τράπεζες, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μεγάλες μειώσεις την αγορά ακινήτων».
Επίσης, όπως τόνισε, η μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα «πρέπει να είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά μας τη "μεταμνημονιακή" εποχή».
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι βελτιώσεις που αναμένονται θα είναι ικανές να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και υπογράμμισε πως η πάγια θέση του είναι ότι «η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας περισσότερο βλάπτει παρά προσφέρει στη ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα, άρα και στη δημοσιονομική κατάσταση τελικά».


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου