ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχή διαπραγμάτευσης στο Παρίσι με τις ελληνικές θέσεις

Συνεχίζονται οι συζητήσεις

03/09/2014
Σε κλίμα συγκρατημένο και με διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας σε μία καλύτερη οικονομική θέση πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη παρουσίασε τις θυσίες του ελληνικού λαού καθώς και τις επιτυχίες στην οικονομία και η τρόικα από την πλευρά της αναγνώρισε τα δύο αυτά ζητήματα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδούβελής παρουσίασε την πρόοδο στα θέματα οικονομικών στους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), στη γαλλική πρωτεύουσα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ξεκίνησε στις 18.00, παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών είναι «απόλυτα εντός των στόχων» που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας «αναγνώρισαν τις επιτυχίες στην οικονομία».
Στο μεταξύ, για «επιστροφή της Ελλάδας στα θρανία» έκανε λόγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αναφερόμενο στις συνομιλίες στο Παρίσι.
Η Αθήνα θα εκφράσει την επιθυμία της να εγκαταλείψει φέτος τη λιτότητα και να στραφεί σε πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης, εκτίμησε το CNBC.
Όπως λέει, πρόκειται για μια «επιστροφή στα θρανία» για την ελληνική κυβέρνηση, «καθώς επιχειρεί να καταδείξει ότι αφήνει πίσω της το χάος του υπέρογκου χρέους και της οικονομικής κρίσης και μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της».
Την ίδια ώρα, την ανάγκη σύναψης μίας νέας συμφωνίας με τους δανειστές «που θα απεγκλωβίσει την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης» τόνισε η Δημοκρατική Αριστερά, με σχόλιό της για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.
Η ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «την επικοινωνιακή αξιοποίηση της συνάντησης με τους εκπροσώπους  των δανειστών», κάτι που όμως, όπως αναφέρει, «δεν μπορεί  να συσκοτίσει την ανάγκη αλλαγής του ακολουθούμενου μείγματος οικονομικής πολιτικής».

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου