ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγαλύτερη Μοναστική βιβλιοθήκη του κόσμου


 
smountzouris@gmail.com   " 


Η Abbey Admont σε Admont, Αυστρία είναι βιβλιοθήκη στον κόσμο, καθώς και το μεγαλύτερο επιστημονική συλλογή. Η Μονή ιδρύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Gebhard του Σάλτσμπουργκ το 1074, αλλά η βιβλιοθήκη χτίστηκε μέχρι το 1776 από τον αρχιτέκτονα Joseph Hueber.

βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη
Εκπληκτική μετρήσεις της βιβλιοθήκης είναι 70 μέτρα από 14 μέτρα πλάτος και πάνω από 13 μέτρα ύψος (230x46x43 πόδια)! Χτίστηκε στα τέλη του διάσημου μπαρόκ στυλ και ταιριάζει με τα γλυπτά του γλύπτη Josef Stammel.
βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη
Τα ανώτατα όρια της βιβλιοθήκης αποτελείται από επτά τρούλους διακοσμημένα με τοιχογραφίες του καλλιτέχνη Bartholomeo Altomonte, που απεικονίζει τα στάδια της ανθρώπινης γνώσης έως το υψηλό σημείο της Θείας Αποκάλυψης.
βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει πάνω από 70.000 τόμους στους τοίχους του, μόνο ένα μέρος των 200.000 τόμους του μοναστηριού που ήταν γύρω δεδομένου ότι πριν από την κατασκευή της μονής κατά τον 9ο αιώνα.
βιβλιοθήκη
Προκειμένου να υπάρξει αρκετό φως στη βιβλιοθήκη, αποτελείται από 48 παράθυρα που απεικονίζουν το χρυσό και λευκό χρώμα σχεδίου του συνόλου της δομής, τα οποία προορίζονται για να εκφράσουν τα ιδανικά του Διαφωτισμού, η λαϊκή φιλοσοφία εκείνη την εποχή που χτίστηκε η βιβλιοθήκη.
Σε μια εντυπωσιακή αντίθεση με τη «φωτισμένη» σχεδιασμό της βιβλιοθήκης είναι τα γλυπτά από Stammel δικαίωμα «Τα τελευταία τέσσερα πράγματα", μια ομάδα των παρουσιάσεων του θανάτου, την Τελική Κρίση, Heaven and Hell.
βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη
Τα πιο πολύτιμα αγαθά της βιβλιοθήκης είναι οι πάνω από 1.400 χειρόγραφα, τα οποία το παλαιότερο από την Abbey του Αγίου Πέτρου στο Σάλτσμπουργκ, η οποία δόθηκε ως δώρο στον ιδρυτή και πρώτο μοναχοί του αβαείου.
βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη
Αυτή η θαυμάσια βιβλιοθήκη είναι σίγουρα ένας παράδεισος βιβλιοφάγος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου