ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

03/09/2014
Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, εν όψει της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία υπουργών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη και στα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.
«Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».
Αμέσως μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η φετινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.
«Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», σημείωσε.
«Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με τους φορείς και της βορείου Ελλάδος, προκειμένου όλες οι περιοχές της χώρας να μπορέσουν να στηριχθούν και στον τουρισμό για την ανάπτυξή τους», πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη.
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο η κατάσταση που επικρατεί στις ευρωρωσικές σχέσεις να έχει επηρεάσει τον τουρισμό στην Ελλάδα, η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός τουρισμός να είναι θωρακισμένος έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε εξωτερικές μεταβολές στο σκηνικό, να τον επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου