ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρωσία μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κίνα κατασκευάζοντας τον μεγαλύτερο αγωγό του κόσμου. Power of Siberia: Russia, China launch construction of world's biggest g... " ΒΙΝΤΕΟ "

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 2, 2014 at 7:00 μμ, Last Updated: 
1η Σεπτεμβρίου 2014. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin (RIA Novosti / Alexey Nikolsky)
1η Σεπτεμβρίου 2014. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin στα εγκαίνια κατασκευής του νέου αγωγού (RIA Novosti / Alexey Nikolsky).
Η Ρωσία φαίνεται ότι κυριαρχεί ξεκάθαρα πλέον στο παγκόσμιο ενεργειακό παιχνίδι, καθώς προχωρά στην κατασκευή του μεγαλύτερου αγωγού στον κόσμο για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και ο Αντιπρόεδρος της Κινεζικής Κυβέρνησης Zhang Gaoli έδωσαν το «σήμα» για την εκκίνηση της κατασκευής του πρώτου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «Η Δύναμη της Σιβηρίας» της εταιρείας Gazprom, ο οποίος θα παράσχει 4 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα για χρονική περίοδο που θα υπερβαίνει τα 30 έτη.
“Ο νέος αγωγός θα ενδυναμώσει σε σημαντικό βαθμό την οικονομική συνεργασία με χώρες της περιοχής της Ασίας – Ειρηνικού και κυριότερα την οικονομική συνεργασία με τον κύριο εταίρο μας – την Κίνα”, δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα έξω από την πόλη Yakutsk – την πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας της Yakutia.
Τόσο ο Πρόεδρος της Ρωσίας όσο και ο Αντιπρόεδρος της Κινεζικής Κυβέρνησης υπέγραψαν τη συμφωνία για τον νέο αγωγό βάσει μακράς ρωσικής παράδοσης.
«H Gazprom αποτελεί πάντα μία αξιόπιστη πηγή παροχής αερίου για τους πελάτες της – γεγονός που ισχύει και για τη «Δύναμη της Σιβηρίας»,  δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Έργου Aleksey Miller.
Ο αγωγός συνολικού μήκους 3.968 χιλιομέτρων που συνδέει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Σιβηρία με την Κίνα θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ενεργειακό δίκτυο του κόσμου. Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Zhang Gaoli περιέγραψαν το project ως το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο του κόσμου, καθώς η συνολική επένδυση και για τις δύο χώρες ανέρχεται σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.
“Ο αγωγός φυσικού αερίου «η Δύναμη της Σιβηρίας» αναμένεται να αυξήσει το επίπεδο ενεργειακής ασφάλειας και να διασφαλίσει την ικανότητα της Ρωσίας να εκπληρώνει τις εξαγωγικές της υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Putin κατά τον εισαγωγικό του σχολιασμό.
Ο αγωγός θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2019. Η «Δύναμη της Σιβηρίας» θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Σιβηρία στη νοτιανατολική περιοχή της Κίνας καθώς και στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Η Κινεζική πλευρά αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο μισό του έτους 2015 την κατασκευή του (δικού της) τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κινεζικής Κυβέρνησης.
Πέρυσι η Κίνα κατανάλωσε περίπου 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, και αναμένεται να καταναλώνει έως και 420 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έως το 2020. Η Ευρώπη, πάντως παραμένει η μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά για τη Ρωσία, καθώς αγόρασε περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Ρωσικού φυσικού αερίου το 2013.

O χάρτης των πόρων φυσικού αερίου και το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ανατολική Ρωσία (Πηγή: Gazprom)
O χάρτης των πόρων φυσικού αερίου και το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ανατολική Ρωσία (Πηγή: Gazprom).
Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο – ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Putin και τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου