ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Θετική εξέλιξη για τα οικονομικά της Ευρώπης

Ιταλία -Γαλλία υπέκυψαν στις προειδοποιήσεις της Επιτροπής

29/10/2014
Αισιόδοξα ήταν τα χθεσινά μηνύματα της οικονομίας στην Ευρώπη, με τους δείκτες να κινούνται θετικά, την ώρα που η Ιταλία και η Γαλλία πρότειναν την λήψη νέων μέτρων προκειμένου να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Όπως φάνηκε οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεσή της να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά επιπλέον 4,5 δισεκ. ευρώ το 2015.
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν, μεταξύ των μέτρων είναι η ακύρωση ορισμένων φοροαπαλλαγών που προβλέπονταν, αξίας περίπου 3,3 δισεκ. ευρώ.
Η πρόταση για τα νέα μέτρα ακολουθεί το αίτημα από μέρους της Επιτροπής να αναληφθεί δράση, διότι το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης αναβάλλει την εκπλήρωση των στόχων όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ Γιούρκι Κατάινεν δήλωσε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει την «εποικοδομητική ανάδραση» της Ιταλίας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και «το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής παραμένει ανοικτό».
Παράλληλα, νέα μέτρα που θα της επιτρέψουν να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό για το 2015 παρουσίασε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά και τις επικρίσεις της Κομισιόν.
Οι διευκρινίσεις αυτές οφείλονται σε «καλά νέα», κυρίως τη μείωση των επιτοκίων που ελαφρύνουν το άχθος του δημοσίου χρέους, ενώ τα νέα μέτρα αφορούν κυρίως τη μάχη εναντίον της φορολογικής απάτης και της φοροαποφυγής όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας σε πρακτορεία ειδήσεων.


ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου