ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Έβγαλε στο σεργιάνι» τους πυραύλους «Topol» η Ρωσία αποστέλλοντας μήνυμα στον Ερντογάν

ΠΗΓΗ : " pentapostagma  " 

Posted: Οκτωβρίου 8, 2014 at 8:02 μμ, Last Updated: 
TOPOL
Αιφνιδιαστικά από χθες, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις στην περιοχή του Βόλγα, ξεκίνησαν ασκήσεις με  κινητά συστήματα πυραύλων «Topol», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου συνταγματάρχης Ιγκόρ Yegorov.

« Η ρωσική στρατηγική διοίκηση πυραύλων,  έπειτα από προεδρική εντολή   ξεκίνησε ασκήσεις στην περιοχή  Yoshkar-Ola,  οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου»,  αναφέρει  το πρακτορείο RIA «Novosti».
Στις ασκήσεις  συμμετέχουν περίπου 2.000 στρατιώτες και περίπου 200 κινητές συστοιχίες πυραύλων .
Για τις στρατηγικές πυραύλων δυνάμεων, αυτή  είναι η δεύτερη συνεχόμενη άσκηση  που πραγματοποιείσαι μέσα στον μήνα Οκτώβριο με κινητά συστήματα πυραύλων «Topol», και αυτό κάτι  σημαίνει. Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός «ασκείται» συνήθως την θερινή περίοδο έως τον μήνα Σεπτέμβριο.
Οι πύραυλοι «Topol» είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα  διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας. Ο πύραυλος που κωδικοποιείται ως IBCM, μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 10.500 Km, με απόκλιση μόλις 200 μέτρα.! Άρα διαθέτει μέσα στο βεληνεκές του την Μ.Ανατολή και την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων.!
Μεταφέρει είτε μια κεφαλή μεγάλης ισχύος ή έξι πολλαπλές κεφαλές 150 χιλιάδων τόνων ΤΝΤ, έκαστη. Μια μοίρα κινητών πυραυλικών συγκροτημάτων «Topol – M » αποτελείται από τρία συγκροτήματα κινητών μονάδων εκτοξευτών, και μια μονάδα διοίκησης.
Όπως αναφέρει εδώ και καιρό το Pentapostagma.gr, η Ρωσία  αναμένει εξελίξεις στην Μ.Ανατολή αρχικά, και στην περιοχή του Καυκάσου στην συνέχεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε αυτήν την γωνιά του πλανήτη.
Το ΝΑΤΟ υπενθυμίζουμε ότι έχει αποστείλει δυνάμεις στην Λετονία και Πολωνία , πραγματοποιώντας συνεχώς ασκήσεις. Τονίζεται ότι το βαρύ καταδρομικό ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης θάλασσας «Moskva», και το ανθυποβρυχιακό πλοίο « αντιναύαρχος Κουλάκοφ», κάνουν βόλτες στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης καταδεικνύεται σαφέστατα ότι η «δίοδος του Αιγαίου πελάγους» αποτελεί  κάτι παραπάνω από σημαντική για το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ,  και πιθανόν ευλογία για την χώρα μας.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο από την κίνηση αυτή . Απλώς η επίδειξη δύναμης από το Κρεμλίνο υλοποιείται με σκοπό την αποστολή πολλαπλών μηνυμάτων και στην Τουρκία, που αναμένει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Συρία  για να «διώξει» τον Άσσαντ. Κάτι που δεν θα δεχθεί ποτέ προσωπικά ο πρόεδρος Β. Πούτιν. Άλλωστε είναι κάτι που έχει καταστήσει σαφές ο ίδιος σε  τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο πρωθυπουργό πολύ πρόσφατα! .
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου