ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να καθαρίσετε τα τζάμια φθηνά και οικολογικά


Είναι δυνατόν να καθαρίσετε τα παράθυρα του σπιτιού σας με φυσικούς και οικονομικούς τρόπους; Η απάντηση είναι καταφατική και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε στον λογαριασμό του σουπερ μάρκετ τη δαπάνη για αγορά καθαριστικών τζαμιού, αφού η φύση προσφέρει ασφαλείς τρόπους για να πλύνετε και να απολυμάνετε τα τζάμια του σπιτιού.
Για παράδειγμα, λίγο λευκό ξύδι και νερό είναι αρκετά. Πώς; Ανακατέψτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού περιεκτικότας 1 λίτρου, 750 ml ζεστού νερού με 250 ml λευκό ξύδι. Αυτό το φυσικό καθαριστικό είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των παραθύρων. Επιπλέον, η μυρωδιά του ξυδιού απωθεί τις αράχνες και μύγες στο σπίτι σας!

Επίσης: Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε χυμό λεμονιού με χλιαρό νερόΜε χαρτί περιοδικού τρίψτε τις τζαμένιες επιφάνειες. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τη μέθοδο των ...πιάτων. Δηλαδή το υγρό σαπούνι πιάτων, αφού το ανακατέψετε με ζεστό νερό και λίγο ξύδι. Τελειώστε τον καθαρισμό, ξεπλένοντας τις τζαμένιες επιφάνειες με νερό.
Καλό θα ήταν να αποφύγετε τον καθαρισμό των τζαμιών όταν το σπίτι είναι πολύ φωτεινό, γιατί τότε δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός όλων των λεκέδων. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεστε ένα πανί. Υπάρχουν ειδικά πανιά για τα τζάμια, που καθαρίζουν απαλά και δεν αφήνουν χνούδια. Όμως εξίσου αποτελεσματικό, μπορεί να είναι ένα παλιό σεντόνι ή φανελάκι. Το πανί μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με εφημερίδα που γυαλίζει τα τζάμια καταπληκτικά, αλλά θέλει λίγη προσοχή. Επίσης αν προτιμάτε το χαρτί από το πανί, θα πρέπει να ξέρετε, ότι όλα τα χαρτιά δεν είναι εξίσου κατάλληλα. Προτιμήστε σκληρό χαρτί κουζίνας, αντί για μαλακό υγείας που ίσως αφήσει χνούδια. 
Πηγή: Premium.paratiritis.gr
- See more at: http://www.mama365.gr/20655/pos-na-katharisete-ta-tzamia-fthhna-kai-oikologika.html#sthash.UVgtcOXE.dpuf

ΠΗΓΗ : "   http://www.mama365.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου