ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης για το ΤΕΑΠΑΣΑ .

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 605/9/86α
Προς: Τον Πρωθυπουργό της Χώρας
          κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
          3) Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
              κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
          4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Μετά τη λήξη των εργασιών των Πανελλαδικών Συνεδρίων μας, κατά τις οποίες συζητήθηκε διεξοδικά η οριζόμενη από το άρθρο 220 του Ν. 4281/2014 υποχρέωση των Ομοσπονδιών μας να αποφασίσουν αν ο ασφαλιστικός μας φορέας (ΤΕΑΠΑΣΑ) υπαχθεί στο ΕΤΕΑ ή αν θα μετατραπεί με δική μας ευθύνη σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ), θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι καθολική απαίτηση όλων των συνέδρων ήταν και είναι η προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης (τροπολογίας) που θα προβλέπει:
  α) την άμεση κατάργηση του ως άνω άρθρου και
  β) να δοθεί και στο ταμείο μας (ΤΕΑΠΑΣΑ) εξάμηνη τουλάχιστον παράταση όσον αφορά τις προθεσμίες, όπως ήδη προβλέπεται για τα υπόλοιπα ταμεία στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14.
  Ιδιαίτερα σας επισημαίνουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση για την εξάμηνη τουλάχιστον παράταση, είναι αναγκαία προκειμένου δοθεί η δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης όλων των αστυνομικών, αλλά και των συνταξιούχων, μέσω Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυνατότητα δημιουργίας ασφαλιστικού πυλώνα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, μια πρόταση που βρήκε ήδη τα ευήκοα ώτα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
  Εξάλλου, δεν κατανοούμε για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός και η άδικη μεταχείριση του ταμείου των αστυνομικών, σε σχέση με όλους κλάδους ασφάλισης, που τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα.
  Επιπρόσθετα, κρίσιμες παράμετροι, όπως η «ρήτρα αξιομάχου» και ο «συντελεστής βιωσιμότητας», που σημειωτέον έπρεπε να είχε καθορισθεί έως 31/10/2014, και θεσπίζονται για πρώτη φορά με το άρθρο 220, δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να σχηματίσουμε σαφή και πλήρη εικόνα για την προοπτική του ταμείου μας, πόσο μάλλον ποια από τις δυο εκδοχές (ΕΤΕΑ ή ΤΕΑ - Ν.Π.Ι.Δ.) θα μπορούσε να είναι λιγότερο επώδυνη για τους ασφαλισμένους.
  Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τα Σώματα Ασφαλείας, σας καλούμε και αυτή τη φορά να παρέμβετε καταλυτικά ώστε να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση (εξάμηνη τουλάχιστον παράταση), δίνοντας τέλος στην παρατεταμένη αγωνία και ανασφάλεια των ασφαλισμένων του ταμείου μας, καθότι ο χρόνος είναι πιεστικός και μη επαρκής για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορά το ασφαλιστικό μέλλον όχι μόνο των εν ενεργεία αλλά και των συνταξιούχων συναδέλφων μας.
Με εκτίμηση
ypografes poasy-poaxia2
ΠΗΓΗ : " http://seayorestiadas.blogspot.gr     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου