ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο ζωγράφος που πούλησε 500 «Λευκούς Πύργους»

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



2.Ο ζωγράφος που πούλησε 500 «Λευκούς Πύργους»
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
    Ο Λευκός Πύργος είναι το πιο πολυσύχναστο και το πιο αγαπητό μνημείο της Θεσσαλονίκης για τους τουρίστες. Αυτό φαίνεται ακόμα από τους πλανόδιους πωλητές που βγάζουν τα προς το ζην σε κεντρικά σημεία της πόλης. 
    Όσοι έχετε περάσει μια βόλτα από την πλατεία Αριστοτέλουςμπορεί να είδατε τον κ. Αντρέα, έναν πλανόδιο ζωγράφο που τα τελευταία 24 χρόνια ομορφαίνει την πόλη με τις μπογιές και τα πινέλα του.

    Από το 1991 ζωγραφίζει πίνακες στο κέντρο τηςΘεσσαλονίκης με βασικά του "στέκια" την πλατείαΑριστοτέλους και τον Λευκό Πύργο, ενώ το καλοκαίρι είναι πιθανόν να τον πετύχετε και σε κάποιο νησί. 
    Η βασική του πελατεία, όπως μας λέει είναι περισσότερο ξένοι τουρίστες ή και Έλληνες που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας. "Αγαπάω τη Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται και από τους πίνακές μου. Έχω ζωγραφίσει πολλά μέρη της πόλης, ενώ αυτό που πουλάει περισσότερο είναι ο Λευκός Πύργος. Έχω πουλήσει πάνω από 500 κομμάτια", μας λέει ενώ προσθέτει πως τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης η πελατεία του έχει μειωθεί αισθητά.
    Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν πτοείται και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει, καθώς μέσα από τα έργα εξασφαλίζει όχι μόνο την έκφραση αλλά και την επιβίωσή του. Οι πίνακές του πωλούνται από 20 μέχρι και 50 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου