ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Έτσι θα κόψετε το λόξυγκα!


Posted: Μαρτίου 19, 2015 at 6:39 μμ, Last Updated: 
Εάν ανήκετε σε αυτούς που ταλαιπωρούνται συχνά από τον ακίνδυνο μεν, αλλά εξαιρετικά ενοχλητικό λόξυγκα, τότε οι επιστήμονες έχουν τη λύση!

Μάλιστα, εξηγούν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι περισσότερες κρίσεις λόξυγκα μπορεί να σταματήσουν με απλά μέτρα, τα οποία το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη δοκιμάσει.
Κατηγορία «Αύξηση διοξειδίου του άνθρακα»
Ίσως ακόμη και εν αγνοία σας να το έχετε εφαρμόσει. Βασίζεται στην αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, ώστε να κατασταλούν οι σπασμοί των αναπνευστικών μυών, είτε στην διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου.
Τέτοια μέτρα είναι το κράτημα της αναπνοής, αλλά και η εισπνοή και εκπνοή μέσα σε χάρτινη σακούλα.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όντως αποδίδουν σε πολλούς ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ακριβώς το γιατί. Ως επικρατέστερες θεωρίες που δικαιολογούν την καταστολή του λόξυγκα, είναι ότι η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να αποσπαστεί η «προσοχή» του ατόμου απ” οτιδήποτε προκαλεί τον λόξυγκα, όπως επίσης και ότι ο λόξυγκας προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα.
Κατηγορία «Διέγερση του πνευμονογαστρικού»
Βασίζεται στη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, ωθώντας το να στείλει τα σχετικά μηνύματα στον εγκέφαλο, προκειμένου να διακοπεί η αλληλουχία των διεργασιών που βρίσκονται πίσω από τον λόξυγκα. Η ίδια λογική ισχύει και για την αντιμετώπιση του λόξυγκα με τον φόβο.
Σε αυτή την κατηγορία μεθόδων καταστολής του λόξυγκα ανήκουν «κόλπα» όπως το να πίνει κάποιος μεγάλες γουλιές νερού ή μικρές γουλιές παγωμένο νερό, να δαγκώνει ένα λεμόνι, να τρώει διαλυμένα παγάκια ή να κάνει γαργάρες με παγωμένο νερό, αλλά και να τραβάει έξω τη γλώσσα του, να βάζει τα δάκτυλα στα αυτιά του ή να κλείνει τα μάτια και να τα πιέζει απαλά πάνω από τα βλέφαρα.
Τι συνιστούν οι ειδικοί της Κλινικής Μάγιο
Η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταστολής του λόξυγκα αποτελείται σύμφωνα με τους ερευνητές της Κλινικής Μάγιο από τα τέσσερα παρακάτω βήματα:
Aναπνοές σε χάρτινη σακούλα, το κράτημα της αναπνοής, τις γαργάρες με παγωμένο νερό και την κατάποση παγωμένου νερού.
Τι προτείνουν από το Νοσοκομείο Παίδων του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ
Για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων η ιδανική μέθοδος συνίσταται σε εισπνοές σε χάρτινη σακούλα για 10 δευτερόλεπτα, κατανάλωση μιας κουταλιάς ζάχαρης, αλλά και το να ζητήσει ο πάσχων από κάποιον να τον τρομάξει ή να τον γαργαλίσει.
onmed.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%cf%8c%ce%be%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b1.html#ixzz3Uy40NBzo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου