ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στο Προολυμπιακό η Εθνική, τέλος εποχής για Σπανούλη

ΠΗΓΗ : "  http://www.kathimerini.gr  " 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Εθνική μπάσκετ, έστω και υπό το βάρος του οδυνηρού αποκλεισμού από την Ισπανία, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Προολυμπιακό τουρνουά του 2016, επικρατώντας της Λετονίας με 97-90, σε ένα αλλοπρόσαλλο ματς, το τελευταίο του Βασίλη Σπανούλη με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο 33χρονος αρχηγός του Ολυμπιακού, ύστερα από μία μεγαλειώδη πορεία με την Εθνική ομάδα διάρκειας 16 ετών δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος, πως αποχωρεί από την «επίσημη αγαπημένη» υπερήφανος και χωρίς καμία πικρία.
Ο Λαρισαίος άσος, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών το 2004, συμπληρώνοντας 143 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 1.476 πόντους και κατακτώντας τρία μετάλλια: το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005 με την απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Γαλλία, το ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 με τη μεγαλύτερη νίκη μας κόντρα στη «Dream Team» και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 2009.
«Ηρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Ο κύκλος μου στην Εθνική έκλεισε. Κατάφερα να προσφέρω αρκετά πράγματα. Εζησα με τα υπόλοιπα παιδιά, μεγάλες στιγμές, χαρές, λύπες και διακρίσεις, αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσω. Αλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Είμαι περήφανος και συναισθηματικά φορτισμένος. Είμαι από 17 ετών στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει η ζωή του αθλητή. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της. Ηρθε η ώρα και για τα υπόλοιπα παιδιά να παίξουν στην Εθνική. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους. Το λέω ξανά, είμαι περήφανος, έδειξα προσήλωση στην Εθνική. Κρατάω όλες τις στιγμές, τις καλές και τις άσχημες. Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Όπως εγώ, έτσι και τα άλλα παιδιά θυσιάσαμε πολλά καλοκαιριά για να υπηρετήσουμε την ομάδα, ζήσαμε τεράστιες επιτυχίες. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν κι άλλες», δήλωσε μετά το ματς.
Στο αγωνιστικό σκέλος, η Εθνική άργησε να... εμφανιστεί στο παρκέ του «Πιέρ Μορουά» και η Λετονία εκμεταλλευόμενη αυτή την «απουσία», έθεσε τους όρους της στο παιχνίδι. Στο α' δεκάλεπτο προηγήθηκε με 24-17. Στη β' περίοδο η ελληνική ομάδα απάντησε και έφτασε να προηγηθεί με 37-28. Κάπου εκεί, ήρθε ένα μεγάλο «μπλακ άουτ», από το οποίο προέκυψε ένα «εκκωφαντικό» σερί 24-0 των Λετονών (τέλη β' περιόδου, αρχές γ'), με το σκορ να μετατρέπεται σε 37-52!
Τα αντανακλαστικά των διεθνών μας, όμως, λειτούργησαν, υπό το φάσμα ενός νέου στραπάτσου και η Εθνική παίζοντας τα... τυπικά, «γύρισε» τον αγώνα και «κλείδωσε» τη νίκη - πρόκριση για το Προολυμπιακό τουρνουά, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στο 39ο Ευρωμπάσκετ.
Δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 20, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 16 (2), Καλάθης 15 (3), Περπέρογλου, Σλούκας 6 (2), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8 (2), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 15 (3).
Λετονία (Μπαγκάτσκις): Μεγέρις 14 (1), Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6 (2), Γιανιτσένοκς 22 (5/5τρ.), Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς 2, Κάρλις, Πέινερς, Μέιερς 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου