Τίποτε το καλό δεν προμηνύει μετά απο αρκετές ημέρες ,το νέο μπαράζ Παραβάσεων 7 και 18 Παραβιάσεων από 8 μαχητικά 2 κατασκοπευτικά και 1 Ε/Π στο Ελληνικό FIR σήμερα στο Αιγαίο !
Οι Τούρκοι εισέβαλαν με δύο σχηματισμούς και δύο CN-235 σε όλο το μήκος του Αιγαίου !
Να επισημανθεί ότι τα δύο οπλισμένα μαχητικά έκαναν Υπερπτήση στο Φαρμακονήσι στα 11.200 πόδια στις 15:12 … Στην ουσία εκείνη τη ώρα έκαναν τσεκάρισμα της Ελληνικής Αντίδρασης και ίσως καταμέτρηση του χρόνου αντίδρασης των Ελληνικών μαχητικών !
Να σημειωθεί ότι στο χρόνο που χρειάστηκε τα Ελληνικά μαχητικά να φτάσουν στο Φαρμακονήσι απο την Κρήτη τα Τουρκικά είχαν αποχωρήσει απο την περιοχή !
Σουρωτήρι έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο…Με 11αεροσκάφη & ΕΠ σε 18 Παραβιάσεις !2
Το ΓΕΕΘΑ πρέπει να σχεδιάσει με το Α/ΤΑ πώς θα αντιμετωπίσουν τη Αυξημένη και σίγουρα αναβαθμισμένη Τουρκική Πρόκληση την ημέρα που στο ΓΕΕΘΑ άλλαζε η Ηγεσία !
Δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής για τον νέο Αρχηγό και όπως έδειξαν τα πράγματα και καλείται να αντιμετωπίσει ένα καυτό από ότι όλα δείχνουν φθινόπωρο!
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (6 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (1 Ε/Π & 2 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 11
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 7
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
1 εκ των ανωτέρω 18 παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση άνωθεν ν. Φαρμακονήσι που πραγματοποίησε το ζεύγος τουρκικών α/φ την 17:12 σε ύψος 11.200 ποδιών
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
hellasforce.com