Όλοι αυτοί με διάφορα μέσα έφτασαν στα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία της Αδριανούπολης στη βορειοδυτική Τουρκία, και είναι έτοιμοι να μας κάνουν «ντού» , όπως λένε και οι πιτσιρικάδες στο γήπεδο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο κυβερνήτη της Αδριανούπολης  , οι τουρκικές αρχές παρέχουν στους πρόσφυγες που είναι στα σύνορα  με την Ελλάδα, κουβέρτες, φορητές τουαλέτες, για λύσουν τα  προβλήματα τους, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (!!!!).
Για αυτό θεωρούμε από την ιστοσελίδα μας  ώσπου να μας «πείσουν» σαν Ελλάδα να τους δεχθούμε  όλους αυτούς ανοίγοντας διάπλατα τα σύνορα μας στο Έβρο(!) .
«Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν πεπεισμένοι ότι  7,5 χιλιάδες άτομα θα επέστρεφαν στην Κωνσταντινούπολη. Οι πρόσφυγες απλώς δεν μπορούν  να μείνουν  εδώ,  ίσως για άλλες  2-3 μέρες θα μείνουν  εδώ, αλλά και τότε θα πρέπει να φύγουν»  πρόσθεσε ο ίδιος .
Αυτοί οι χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται ήδη σε πολλά σημεία των τουρκο-ελληνικών συνόρων,  πολλοί κάνοντας οτοστόπ από  διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ  ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής το διάνυσαν με τα πόδια, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Αδριανούπολης Ντουρσούν  Αλί Σαχίν δήλωσε ότι οι μετανάστες μπορούν να παραμείνουν στην Τουρκία, και  να  σταλούν σε στρατόπεδα προσφύγων σε  Σανλιούρφα, Μαρντίν και Κωνσταντινούπολη.
Παρόλα αυτά , Τούρκοι συνοριοφύλακες δεν επέτρεψαν και σήμερα  στους πρόσφυγες να περάσουν τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Αδριανούπολης Ντουρσούν  Αλί Σαχίν, σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV σήμερα .
Αλλά προφανώς. σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr,  πρόκειται για « κουβέντες του αέρα» διότι η Άγκυρα επιθυμεί να «ξεφορτωθεί» τα 3 εκατομμύρια των προσφύγων από την Συρία το ταχύτερο δυνατό.  Άλλωστε η Τουρκία δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία, και μπορεί να πράξει ότι θέλει, θεωρητικά .  
Πέρυσι, 25.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Αδριανούπολη, αλλά αυτό το έτος, ο αριθμός αυτός είναι ήδη πολύ υψηλότερος. Το 80% των προσφύγων είναι Σύριοι, και το υπόλοιπο  Αφγανοί, Ιρακινοί, οι Ιορδανοί. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους πρόσφυγες . Όλοι αυτοί αναμένουν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.
«Για αυτούς, το καλύτερο πράγμα. να μείνουν εδώ (στην Τουρκία ). Θα πρέπει να σταλούν σε στρατόπεδα προσφύγων στη Σανλιούρφα, Μαρντίν και στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Τούρκος κυβερνήτης.
Από τις αρχές του 2015 στην ΕΕ ήρθε περίπου 500.000 μετανάστες και κάθε μέρα οι τάξεις τους αναπληρώνονται με χιλιάδες νέες αφίξεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η σημερινή κρίση της μετανάστευσης στον κόσμο είναι η μεγαλύτερη μετά από τον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο.