ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ενόψει του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας

ΠΗΓΗ : " Newsbomb.gr    " 

Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ενόψει του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας
Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) ανακοινώθηκε σήμερα (17/09/2015) με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού.
Με πρωτοβουλία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος συστήθηκε «Κοινή Επιτροπή Μελέτης και Δράσεων» του Συνοδικού Γραφείου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) της Χώρας με σκοπό τη συντονισμένη ανάδειξη και προβολή, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του Ελλαδικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση των προσκυνηματικών ομάδων.
Τα δυο μέρη συζήτησαν επίσης για τις δυνατότητες και τις διαδικασίες κοινής επιλογής, από το Συνοδικό Γραφείο και από τον ΗΑΤΤΑ, όλων των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων που ενδιαφέρονται και θα μπορούν να πιστοποιηθούν ως ικανά να οργανώνουν τις προσκυνηματικές περιηγήσεις. Παράλληλα εξετάστηκαν οι κοινές δράσεις προβολής των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του ελλαδικού χώρου μεταξύ όλων των Ελληνικών και Ρωσικών Φορέων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του τουρισμού ενόψει του έτους της Ελληνορωσικής Φιλίας 2016.
Αποφασίστηκε, τέλος, τα μέλη της κοινής αυτής Επιτροπής να επεξεργαστούν κείμενο για να υπογραφεί στο άμεσο μέλλον, εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ ως «πρωτόκολλο συνεργασίας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/625220/enisxysi-toy-thriskeytikoy-toyrismoy-enopsei-toy-etoys-ellinorosikis-filias#ixzz3m24rqOWJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου