ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αρχαιολογική σκαπάνη: Eκθεση με όλα όσα βρέθηκαν στα έργα του Σιδηρόδρομου στον Πειραιά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αρχαιολογική σκαπάνη: Eκθεση με όλα όσα βρέθηκαν στα έργα του Σιδηρόδρομου στον Πειραιά.
    Οι μοναδικές αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο της επέκτασης του Μητροπολιτικού Σιδηρόδρομου στον Πειραιά, αναδύθηκαν με τη βοήθεια της σκαπάνης των αρχαιολόγων. 
    Οι ίδιες αρχαιότητες θα αναδειχθούν, μέσω φωτογραφιών και εποπτικών μέσων, στην ομώνυμη περιοδική έκθεση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την «Αττικό Μετρό ΑΕ», στο κτίριοΞυλαποθήκη, επί της Οδού Πύλης 8 στις Αστικές Πύλες του Πειραιά
 Τίτλος της έκθεσης «Στην επιφάνεια».
    Παράλληλα με αυτές και την εξέλιξη της αρχαιολογικής διερεύνησης, θα συμμετέχουν και τα σύγχρονα έργα, που έγιναν στο πλαίσιο της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.
    Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 8 Ιουνίου, πλαισιώνεται από φωτογραφίες και βίντεο που φέρνουν στην επιφάνεια τις διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις. 
    Με ξεναγό τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό, ο επισκέπτης περιηγείται σε αθέατους τόπους, από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο έως τις σύγχρονες σήραγγες των υπόγειων σταθμών του μετρό και τα εργαστήρια συντήρησης της ανασκαφής.
Ξεχωριστή η βραδιά των εγκαινίων
    Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ομάδα χορού «Πρόσχημα», σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου, με ένα σπονδυλωτό έργο που έχει ως βάση τη μνήμη με σειρά χορογραφικών δράσεων, οι οποίες ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο και καταλήγουν στο εσωτερικό της Ξυλαποθήκης. Ερμηνεύουν η Ιωάννα Αποστόλου, η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, η Ευγενία Σιγαλούκαι η Βιβή Χριστοδουλοπούλου. Μουσικός, ο Αλέξανδρος Σιγαλός.
    Η περιοδική έκθεση θα λειτουργήσει ώσπου να ολοκληρωθεί το έργο του μετρό και να εγκαινιαστεί ο σταθμός του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
    Στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ). Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου