• 13,5 εκ. ευρώ ετησίως η μείωση των εσόδων του ΜΤΣ, λόγω του άρθρου 47 του Ν.4387/12-05-2016, που συνυπέγραψε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, όπως φαίνεται στο τέλος της ανάρτησης.
  • 2,4 εκ. ευρώ ετησίως η μείωση των εσόδων του ΜΤΣ, λόγω του άρθρου 49 του Ν.4387/12-05-2016, που συνυπέγραψε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος. Τα επίμαχα άρθρα φαίνονται στο τέλος της ανάρτησης.
  • 12,4 εκ. ευρώ ετησίως η μείωση των εσόδων του ΜΤΣ {23.726.865 – 10.299.561 = 12.427.304 ευρώ} σε περίπτωση που η PICAR AEE {Piraeus Bank – Carouzos SA – Κοινοπραξία Διαχείρισης Μεγάρου ΜΤΣ} τελικώς κερδίσει τη δικαστική διαμάχη. Ποιος όμως θα ευθύνεται; Διαβάστε [ΕΔΩ] για να θυμηθείτε πόσο σοβαρό είναι το θέμα.
  • Αφού το ΜΤΣ, δεν αρνείται ενημέρωση γιατί αυτή δεν ζητείται από τον εκπρόσωπό μας της ΕΑΑΣ; Οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων ή απλώς αδιαφορεί; Η μεγάλη όμως απορία έγκειται στη μη αντίδραση!!! Έτσι εκπροσωπεί η ΕΑΑΣ τα συμφέροντα μας; Αν αθροίσουμε τα παραπάνω ποσά ανέρχονται στα 28,3 εκ. ευρώ. Πως θα καλυφθούν αυτά μεσοπρόθεσμα για να μην υπάρξει και νέα μείωση των μερισμάτων;  
  • Εκτιμάται ότι παρόμοια μείωση εσόδων λόγω των άρθρων 47 και 49 του ν.4387/2016 έχει το ΜΤΑ και το ΜΤΝ. Γιατί όμως σιωπούν ΟΛΕΣ οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξκων και το Συντονιστικό τους;
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα διαβάζοντας την από 25 Ιουλίου 2016 απάντηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η οποία παρελήφθη την 16η Αυγούστου 2016, στην Αίτηση Ενημέρωσης Μερισματούχου από το ΜΤΣ {15 Ιουλ 2016}. Όπως και την προηγούμενη φορά το ΜΤΣ δεν απάντησε σε μία ερώτηση ή απάντησε με τον τρόπο της αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία της ενέργειας της.
Αξίζει και πάλι να σημειωθεί ότι το ΜΤΣ καλεί την ΕΑΑΣ να μεριμνήσει για την ενημέρωση των μελών της…
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης 
Άρθρο 47 – Μετοχικά Ταμεία «1. Η χορήγηση παροχών από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις καταθέσεις των μετόχων και από τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων. Αποκλείεται οποιαδήποτε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με εξαίρεση τους πόρους έκτακτης χρηματοδότησης των μερισμάτων των εν δυνάμει μερισματούχων, των οποίων οι αιτήσεις εκκρεμούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.»
Άρθρο 49 – Πρόσθετοι πόροι Ασφαλιστικού Συστήματος «2. Το 20% των εσόδων που προκύπτουν από την εκποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου ή των Ν.Π.Δ.Δ. ή των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., εξαιρουμένων όσων έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το Ν. 3986/2011.»