ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Mετανάστης με ελονοσία το έσκασε από το Νοσοκομείο Λαμίας

ΠΗΓΗ : " http://www.newsbeast.gr  " 

Συναγερμός στις Υγειονομικές και Αστυνομικές Αρχές της περιοχής


ΕΛΛΑΔΑ
15:49
09/08/2016
Mετανάστης με ελονοσία το έσκασε από το Νοσοκομείο Λαμίας
AddThis Sharing Buttons
5

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές και Αστυνομικές Αρχές της περιοχής για το απίστευτο περιστατικό με κρούσμα ελονοσίας που συνέβη στη Λαμία.
Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LamiaReport την περασμένη Πέμπτη (4/8) κάποιοι άφησαν έξω από Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας έναν αλλοδαπό, ηλικίας περίπου 35 ετών και εξαφανίστηκαν.
Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο αλλοδαπός, είχε πάρα πολύ υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο και πάρα πολύ χαμηλή πίεση.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα πάσχει από ελονοσία, αφού η κλινική του εικόνα και όλα τα συμπτώματα οδηγούσαν εκεί. Αμέσως ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ασθενής μπήκε σε «καραντίνα» στην Παθολογική Κλινική.
Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και ότι περιμένουν και τα αποτελέσματα από Αθήνα. Ο 35χρονος μετά από λίγες ώρες το έσκασε από το μονόκλινο το οποίο νοσηλεύονταν χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  δούλευε μαζί με άλλους λαθρομετανάστες σε θερμοκήπια της περιοχής. Τα αφεντικά του όταν έμαθαν τι είχε του είπαν ότι αυτός δεν θα πάθει τίποτα, αλλά αυτοί κινδυνεύουν να πάνε φυλακή, αφού είναι χωρίς χαρτιά και έτσι τον έπεισαν να εξαφανιστεί.
Εν τω μεταξύ η Κεντρική Ελλάδα είναι ζώνη υψηλού κινδύνου για κρούσματα ελονοσίας, αφού υπάρχουν περιοχές με πολλά κουνούπια κοντά σε υγρότοπους, όπου στο κοντινό παρελθόν έχουν αναφερθεί κρούσματα ελονοσίας.
Το 2015 καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα 85 κρούσματα, εκ των οποίων 79 εισαγόμενα (65 μετανάστες και 14 ταξιδιώτες από ενδημικές χώρες) και έξι κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου