ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

20 εκατομμύρια οι φοιτητές στην Ευρώπη

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
30/01/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της καλεί τα κράτη μέλη να αναβαθμίσουν τα συστήματα ελέγχου της ποιότητας, αν επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων και των επαγγελματικών σχολών, και να εγκαταλείψουν τη γραφειοκρατική προσέγγιση.

Η Επιτροπή, επισημαίνει πως η διδασκαλία πρέπει να είναι καλύτερα ευθυγραμμισμένη με την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και με τις ανάγκες της κοινωνίας, και χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διεθνή συνεργασία και στη δυνατότητα των σπουδαστών να διαδραματίζουν πιο ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Σε  έκθεση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο η διασφάλιση της ποιότητας συμβάλλει στην ανάπτυξη ποιοτικών στόχων και στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως είναι ο αυξανόμενος φοιτητικός πληθυσμός στην Ευρώπη, ο οποίος αυξήθηκε κατά 25% και πλέον σε 20 εκατομμύρια από το 2000 και μετά. 

Υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η πλήρης αξιοποίηση των τεχνολογιών που βασίζονται στις ΤΠΕ. 

Η διαφάνεια είναι επίσης ζωτικής σημασίας: τα αποτελέσματα της διασφάλισης της ποιότητας θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο κοινό και να τροφοδοτούν τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

 
ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου