ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡ. ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ
30/01/2014
Το θέμα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων ήταν το κεντρικό θέμα στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη με αφορμή το φωτογραφικό project “The Attendants” της φωτογράφου Μυρτούς Παπαδοπούλου.
Στόχος της εκδήλωσης με τίτλο "The Attendants Project: Glimpses of the Sex Industry in Europe" ήταν να αναδείξει το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης της πορνείας και της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ευαισθητοποιήσει τους ευρωβουλευτές για το πολυδιάστατο αυτό κοινωνικό φαινόμενο και ενδεχομένως να οδηγήσει σε προτάσεις που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση των παραμέτρων που το δημιουργούν και το ενισχύουν.
Στη στρογγυλή τράπεζα, με εισηγήσεις για την οικονομική και την κοινωνική διάσταση του προβλήματος αλλά και για τις δυνατότητες που παρέχει η ΕΕ για τη νομική και την ανθρωπιστική του αντιμετώπιση, πήραν μέρος οι κ. Μύρια Βασιλειάδου, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, ο κ Ηρακλής Μοσκώφ, ειδικός σύμβουλος του Εθνικού Συντονιστικού Μηχανισμού για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Η φωτογράφος κ Μυρτώ Παπαδοπούλου παρουσίασε την πρότασή της, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και η δημιουργία ολοκληρωμένου ξενώνα στην Αθήνα, για την προστασία και την υποστήριξη γυναικών που έχουν εμπλακεί στα κυκλώματα της πορνείας, αλλά και στην ψυχολογική τους υποστήριξη.
Η κ Παλιαδέλη που συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ άλλων δήλωσε: "Εναπόκειται στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν στην πράξη το ευρωπαϊκό δίκαιο στο επίπεδο της ποινικής αντιμετώπισης του φαινομένου, που αποκτά δραματικές διαστάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης, με αυστηρές ποινές για όσους εμπλέκονται στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου σώματος, και στις τοπικές κοινωνίες και τις ΜΚΟ να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα κονδύλια που διατίθενται από την ΕΕ για την καταπολέμησή του, με προγράμματα ευαισθητοποίησης, υποστήριξης και επανένταξης των θυμάτων αυτής της κατεξοχήν ανθρωπιστικής κρίσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου