ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ένα σκάφος του χειμώνα...

ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
30/01/2014
Στις αρχές του Δεκέμβρη, έπειτα από πολύ δουλειά και σημαντική προσπάθεια μελών, εθελοντών και φίλων του Αρχιπελάγους, με μεγάλη μας χαρά ολοκληρώθηκε στο Πέραμα, η επισκευή και μετασκευή του καινούριου ερευνητικού σκάφους του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.
Το παλιό σκάφος που έγινε καινούριο, μετασκευάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις της έρευνας και της δράσης του Αρχιπελάγους.
Για το σκοπό αυτό, ενισχύθηκαν τα ύφαλα του σκάφους, έγινε γενική επισκευή στις μηχανές και τα συστήματα πλοήγησης, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κ.α., ενώ επίσης διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για να λειτουργούν τα ερευνητικά εργαλεία. 

Έπειτα από τις πρώτες δοκιμές στο Σαρωνικό, το νέο σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, προς τις ερευνητικές μας βάσεις στο ανατολικό Αιγαίο, για να πιάσει αμέσως δουλειά, δίνοντας μάχη με τις άγριες θάλασσες του χειμώνα, αφενός στο δύσκολο έργο της επιτήρησης της καταστροφικής και παράνομης αλιείας και αφετέρου για να στηρίξει τις ερευνητικές ομάδες του Αρχιπελάγους, στο ποικίλο και σημαντικό ερευνητικό έργο που πραγματοποιούν σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου