ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πολικό ψύχος σε Η.Π.Α και Καναδά: – 38 βαθμοί Κελσίου στο Κεμπέκ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

πολικός-στρόβιλος-Η.Π.Α-ΔευτέραΜεγάλα τμήματα των Η.Π.Α αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς νέος «πολικός στρόβιλος» θα οδηγήσει τις επόμενες ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες- ρεκόρ.
Χειμερινές καταιγίδες έχουν ήδη καλύψει ολόκληρες περιοχές του Καναδά και των βορειανατολικών Η.Π.Α με στρώμα χιονιού που φθάνει έως και τα 2 μέτρα σε ύψος.
Ο χιονιάς ευθύνεται για 16 θανάτους και την ακύρωση περισσότερων από 5.000 πτήσεων από την Τετάρτη. Αεροπλάνο που «απογειώθηκε» από το Toronto του Καναδά αναγκάστηκε να ακολουθήσει μία γλιστερή πορεία έως ότου προσεγγίσει διάδρομο ταξί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.
Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίσθηκε από το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά όλες οι πτήσεις αναβλήθηκαν για αρκετές ώρες εξαιτίας των παγωμένων αεροδιαδρόμων.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ είναι το αποτέλεσμα πολικού στροβίλου (σ.σ. pentapostagma.gr – polar vortex). Μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι οι θερμοκρασίες στα Μεσοδυτικά των Η.Π.Α ενδέχεται να φθάσουν έως και τους -50 βαθμούς κελσίου, βάσει της επίδρασης των ψυχρών ρευμάτων αέρος.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν εντός της οικίας τους, τόσο για την προσωπική τους ασφάλεια όσο και για να παραμείνουν οι δρόμοι καθαροί ώστε να απομακρυνθεί το στρώμα χιονιού. Στον Καναδά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο νησί Newfoundland παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας φωτιάς που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή τροφοδοσίας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.
“Ο ψυχρότερος καιρός των τελευταίων ετών θα πλήξει τις περιοχές που εκτείνονται από τα Μεσοδυτικά έως την περιοχή του Μεσοαντλαντικού” ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Η.Π.Α.
Οι πολιτείες του Ohio, της South Dakota και του Illinois συγκαταλέγονται ανάμεσα στις περιοχές που θα πληγούν. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «ένα υπερβολικά ισχυρό ρεύμα ψυχρού αρκτικού αέρα» θα πλήξει την χώρα των Η.Π.Α από σήμερα μέχρι και την Τρίτη.
Στον Καναδά, η θερμοκρασία έπεσε έως τους -29 βαθμούς κελσίου στο Τορόντο και μέχρι τους -38 βαθμούς κελσίου στην Πόλη του Quebec με ψυχρότατους ανέμους – η χαμηλότερη θερμοκρασία που είχε να αντιμετωπίσει η πόλη εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
πολικό-ψύχος-ΗΠΑ-Καναδάς-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου