ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Ντι Πρέσε»: Αντιπαράθεση με την Ελλάδα

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
10/01/2014
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας
Την «ελπίδα» για τερματισμό του «ελληνικού μπλοκαρίσματος» στη διένεξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
Η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κουρτς, οι οποίες έγιναν στις Βρυξέλλες, κατά την πρώτη του επίσκεψή από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 17 Δεκεμβρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός επιλέγει «την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Αθήνα θα πρέπει να ενδιαφέρεται να έχει επιτυχίες στη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ».
«Θα είχα την ελπίδα πως στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας μπορεί να συμβεί κάτι, διότι σκέπτομαι, ότι για την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον να έχει και επιτυχίες κατά τη δική της προεδρία» ανέφερε ο Κουρτς, προσθέτοντας πως «αποτελεί κοινό μυστικό, ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να μην είναι παντού η καλύτερη».
Στο δημοσίευμά της η «Ντι Πρέσε» αναφέρει ότι «με απροσδόκητη σαφήνεια ο νέος υπουργός Εξωτερικών επέλεξε την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, η οποία από το 2005 μπλοκάρει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη "Μακεδονία", εξαιτίας της ανοικτής ακόμη διένεξης για την ονομασία».
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου