ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αντιμέτωπη με «επιδημία» καρκίνου στο άμεσο μέλλον η ανθρωπότητα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

αντιμέτωπη-με-επιδημία-καρκίνου-στο-άμεσο-μέλλον-η-ανθρωπότηταΗ υφήλιος θα είναι αντιμέτωπη στο άμεσο μέλλον με μία «επιδημία» καρκίνου,  και σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο επιβολής προληπτικών μέτρων όπως οι περιορισμοί στην χρήση προϊόντων αλκοόλ και καπνού.
Η έκθεση του Π.Ο.Υ προβλέπει ότι τα περιστατικά καρκίνου θα προσεγγίζουν τα 24 εκατομμύρια ανά έτος έως το 2035, με τα μισά από αυτά τα περιστατικά να μπορούν να προληφθούν.
Ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι πλέον αποτελεί «επιτακτική ανάγκη» να εστιάσει η επιστημονική κοινότητα στην πρόληψη του καρκίνου μέσω της καταπολέμησης του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.
Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Έρευνα του Καρκίνου (σ.σ. pentapostagma.gr World Cancer Research Fund) ανακοίνωσε ότι επικρατούν ανησυχητικά επίπεδα «αφέλειας» σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου.
Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο, αλλά προβλέπεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα αυξηθεί στα 19 εκατομμύρια έως το 2025, στα 22 εκατομμύρια έως το 2030 και στα 24 εκατομμύρια έως το 2035.
Οι αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο βάρος των αυξημένων περιστατικών.
αντιμέτωπη-με-επιδημία-καρκίνου-στο-άμεσο-μέλλον-η-ανθρωπότητα-2
Ο Chris Wild, διευθυντής του Διεθνούς Φορέα Ερευνών για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε προς το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC: «Το παγκόσμιο φορτίο του καρκίνου αυξάνεται και οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: στην γήρανση των πληθυσμών και την πληθυσμιακή αύξηση»
«Αν εξετάσουμε το κόστος για την θεραπεία των καρκίνων, βλέπουμε ότι αυτό εκτοξεύεται πέρα από κάθε έλεγχο, ακόμη και για τις χώρες υψηλού εισοδήματος. Η πρόληψη είναι ένα κρίσιμο σημείο παρέμβασης, αν και έχει μερικώς παραμεληθεί»
Η Παγκόσμια Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Καρκίνο (WHOs World Cancer Report 2014) κατέδειξε ότι οι κύριες αιτίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου και οι οποίες μπορούν να προληφθούν συμπεριλαμβάνουν:
  •  Κάπνισμα
  • Λοιμώξεις (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων – HPV)
  • Αλκοόλ
  • Παχυσαρκία και έλλειψη φυσικής δραστηριότητας/σωματικής άσκησης
  • Ακτινοβολία, τόσο από τον ήλιο όσο και από διαγνωστικές-ιατρικές ακτινογραφίες   
  • Ατμοσφαιρική ρύπανση και έτεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες
  • Καθυστερημένη απόκτηση τέκνων, λιγότερα παιδιά και μη-θηλασμός των βρεφών
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου